Evaluarea națională 2023. Când se afișează primele rezultate de la examene

Se apropie unul dintre cele mai importante momente pentru elevii, mâine, 19 iunie, copiii din clasa a VIII-a vor susține Evaluarea Națională. Pentru aceste important examen, datele ministerului arată că s-au înscris peste 161.500 de absolvenți, în 3.553 de centre de examen.

elevi jpg

Potrivit comunicatului publicat de Ministerul Educației, probele evaluării vor avea loc în perioada 19 iunie-4 iulie. Conform situației centralizate de către Ministerul Educației pe baza informațiilor furnizate de inspectoratele școlare județene, peste 161.500 de absolvenți ai clasei a VIII-a au fost înscriși în vederea susținerii examenului, organizat în 3.553 de unități de învățământ/centre de examen.

Cât durează examenele de la Evaluarea Națională

În zilele ce urmează va avea loc primul examen important al elevilor din ciclul gimnazial. După cum știm, cele 3 probe sunt toate scrise și vor începe de la ora 9:00, urmând ca toți elevii să se prezinte în unitățile de învățământ/centre de examen, în intervalul orar 8:00-8:30. Prima probă, așa cum suntem obișnuiți este cea la Limba și literatura română, ce are loc luni, 19 iunie. Aceasta este urmată, de proba la Matematică, miercuri, 21 iunie, iar joi, 22 iunie, este programată proba de la Limba și literatura maternă. 

Pentru a li se permite accesul, elevii trebuie să aibă asupra lor un act de identitate valid și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor scrise. Pentru executarea schemelor și a desenelor pot folosi și creion negru.

Elevi jpg

Odată ce încep probele, (monitorizate audio-video) elevii vor primi broșura cu subiectele și hârtie ștampilată pentru ciorne și dacă este nevoie pot primi pagini suplimentare. Pentru redactarea subiectelor candidații au la dispoziție 120 de minute, adică două ore, calculate după completarea casetei de identificare.

Asistenții vor verifica datele înscrise de candidați și vor secretiza caseta, conform procedurilor. Cei care pot beneficia de prelungirea timpului de lucru, doar acei candicați cărora li s-a aprobat această solicitare de către Comisia Județeană/a Municipiului București de Organizare a Evaluării Naționale, în baza prevederilor procedurii specifice cu privire la asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare care susțin examenele naționale în anul 2023.  

Elevii nu au voie să intre în sala de examen având asupra lor: manuale, dicționare, notițe, însemnări, cărți, ciorne, rezumate, culegeri etc., care pot fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum și a telefoanelor mobile și a instrumentelor electronice de calcul, de stocare de informații sau de comunicare. În plus, nu pot avea asupra lor ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea, aceste obiecte fiind necesar să le lase în  în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învățământ/centrul de examen, în caz contrar nu pot participa la examen.  

Când se vor afla rezultatele

Primele rezultate vor fi afișate miercuri, 28 iunie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse la centrele de examen sau transmise prin mijloace electronice, în zilele de 28 iunie, iar acest lucru se poate face în în intervalul orar 16:00 - 19:00, da și pe data de 29 iunie în intervalul orar 8:00 - 12:00.

Candidații care depun/transmit contestațiile completează, semnează și depun/transmit și o declarație-tip în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai candidaților minori.”, a mai precizat Ministerul Educației în comunicat. 

„Potrivit unei decizii aprobate prin ordin de ministru, lucrările scrise ale absolvenților de clasa a VIII-a din județul Dâmbovița vor fi evaluate digitalizat în cadrul programului-pilot lansat anul trecut.

Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat prin coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților, atât în centrele de examen, cât și pe Internet, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor personale. Codurile individuale vor fi distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută.”, s-a mai transmis în comunicat. 

Parteneri

image
image
image
image
image
image
furnici jpg
biserica romani credinciosi FOTO adevarul
Slujba de Înviere de la Catedrala Patriarhală din București 16 aprilie 2023 FOTO Inquam Photos Alexandru Busca  (3) jpg
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net