De ce unii dintre elevi vor fi declarați „amânați” după grevă? Ce vor fi nevoiți să facă în zilele următoare

Ultima actualizare:

Se pare că, o parte dintre elevii de clasa a VIII-a, a XII-a și a XIII-a vor fi declarați ”amânați” și vor avea o sesiune de examene până pe data de 16 iunie 2023.

Unii dintre elevii în ani terminali vor fi declarați "amânați". Foto: Click.
Unii dintre elevii în ani terminali vor fi declarați "amânați". Foto: Click.

Cine sunt elevii declarați ”amânați”

Reprezentanții Ministerului Educației au anunțat că, în această situație vor fi elevii din anii terminali care nu au încă două note și care vor fi nevoiți să susțină o serie de testări pentru a le fi încheiată situația școlară, în baza deciziei consiliului de administrație al unității de învățământ. 

Elevii din clasa a VIII-a și din anii terminali ai învățământului liceal (clasa a XII-a si clasa a XIII-a) cărora nu li se poate încheia situația școlară, neavând numărul de note prevăzut la art. 107, alin. (6) din Regulamentul-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, aprobat prin Ordinul ministrului educației nr. 4183/2022, cu modificările și completările ulterioare, se află în situația elevilor declarați amânați", au spus reprezentanții Ministerului Educației.

Așa că, sesiunea de examene de încheiere a situației școlare a elevilor declarați amânați va fi organizată, până la data de 16 iunie 2023.

Ministerul Educației a modificat calendarul anului școlar

Din acest motiv, reprezentanții ministerului Educației au anunțat că vor face modificări la calendarul anului școlar, pentru încheierea mediilor elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a. 

La articolul 1, alineatul (3) se modifică și va avea următorul cuprins: „(3) Prin derogare de la prevederile alin. (2), pentru anul școlar 2022—2023, pentru clasele a XII-a zi, a XIII-a seral și frecvență redusă, situația școlară a elevilor se poate încheia până la data de 16 iunie 2023.” 

La articolul 1, după alineatul (3) se introduce un nou alineat, alineatul (4), cu următorul cuprins: „(4) Prin derogare de la prevederile alin. (2), pentru anul școlar 2022—2023, pentru clasa a VIII-a, situația școlară a elevilor se poate încheia până la data de 16 iunie 2023.” 

Mediile vor putea fi încheiate și cu două note

Totodată, este bine de știut că, Ministerul Educației a modificat Regulamentul de funcționare a școlilor (ROFUIP) și mediile elevilor vor putea fi încheiate și cu două note.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
padure pixabay jpg
furtuna Italia tren  jpeg
parfum_shutterstock 1498408832 jpg
zone depromenada in cucuresti calea victoriei jpeg
Femeie bolnava in pat - eutanasiere - ingrijire FOTO Shutterstock
NATO Joint Warfare Centre jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
supermarket 5202138 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net