Se face dreptate! Ana Maria Bărbosu va primi vineri, la București, medalia olimpică furată de arbitri

#Jocurile Olimpice Paris 2024

În sfârșit, se face dreptate! Și se face într-un mare mod: Ana Maria Bărbosu își va primi chiar la București medalia de bronz la sol pe care arbitrele de la Jocurile Olimpice i-au furat-o!

Ana Maria Bărbosu, cu drapelul, în secundele de bucurie de la Paris (FOTO: Profimedia)
Ana Maria Bărbosu, cu drapelul, în secundele de bucurie de la Paris (FOTO: Profimedia)

Într-un anunț postat ieri, Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR) a anunțat că ceremonia de premiere a Anei va fi făcută vineri dimineață, de la ora 9.30, pe esplanada din fața Casei Olimpice din București. Medalia îi va fi oferită gimnastei noastre de fostul președinte COSR, în prezent membru al Comitetului Internațional Olimpic pentru România, Octavian Morariu. Aceasta va fi prima medaliere olimpică făcută vreodată în România.

Scandalul a început imediat după finala de la sol, când o contestație depusă de antrenorii americani a făcut ca Jordan Chiles să o depășească în clasament pe Ana Maria Bărbosu și să ia medalia de bronz. De asemenea, în scandal a apărut și numele Sabrinei Voinea. Aceasta a fost depunctată de arbitri pentru o imaginară depășire a covorului de concurs și a terminat pe locul 5 în clasamentul inițial. Numai că Federația Română de Gimnastică a depus acțiune la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), cerând, pe de o parte, anularea contestației americanilor, pentru depășirea timpului regulamentar de un minut necesar depunerii ei, iar pe de altă parte au cerut anularea penalizării Sabrinei Voinea, care nu a depășit covorul de concurs. Dacă cea de-a doua cerere a fost refuzată, la prima s-a constatat că, într-adevăr, contestația americană fusese depusă cu patru secunde după expirarea timpului regulamentar, astfel că ea și, implicit, efectele ei, deveneau nule. Drept urmare, americanca a căzut pe locul 5, iar bronzul a revenit Anei Maria Bărbosu, Sabrina urcând pe locul 4 la Jocurile Olimpice.

Chiar dacă federația americană a depus o nouă contestație, aceasta a fost respinsă și astfel Ana a devenit prima medaliată olimpică a gimnasticii românești din ultimii 12 ani.

Ana Maria Bărbosu a cucerit bronzul la sol la Jocurile Olimpice (FOTO: Profimedia)
Ana Maria Bărbosu a cucerit bronzul la sol la Jocurile Olimpice (FOTO: Profimedia)

De ce s-a respins „cazul Sabrina Voinea”

Multă lume s-a mirat de ce contestația depusă de antrenori în cazul notei Sabrinei Voinea a fost respinsă de arbitri, dar și de acțiunea de la TAS a fost, de asemenea, respinsă. Președintele Federației Române de Gimnastică a lămurit totul și a recunoscută că a fost și o greșeală a antrenoarei. „A fost o greșeală a noastră, a antrenorului nostru, pe care au speculat-o. Faptul că nu a fost depusă contestația pentru penalitate. Penalitatea când apare nu știi dacă-i de la linie sau timp. Faptul că nimeni din sală nu a văzut-o călcând sau depășind linia, nici nu ne-am pus problema. Cred că asta a și fost în mintea Cameliei, ea a știut că fata ei nu a ieșit din covor. Dar aici într-adevăr a fost o greșeală de nerespectare a regulamentului”, a declarat șefa gimnasticii românești.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Novak Djokovic (EPA) jpg
George Puscas (Sportpictures) jpg
Adrian Mutu (Sportpictures) jpg
gheorghe multescu dinamo jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
influencer cehia jpg
barbosu voinea chiles  jpg
Neagu Twitter jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net