De-a dreptul dramatic! Ana Bărbosu a fost la un pas să nu-și primească medalia înapoi. Ce greșeală incredibilă a făcut antrenoarea din SUA

#Jocurile Olimpice Paris 2024

Ana Maria Bărbosu, gimnasta română în vârstă de 18 ani, și-a recâștigat medalia de bronz la sol obținută la Jocurile Olimpice din 2024, după o decizie recentă a Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS).

Ana Maria Bărbosu a luat, până la urmă, medaliat de bronz / foto: COSR
Ana Maria Bărbosu a luat, până la urmă, medaliat de bronz / foto: COSR

Această decizie a fost pronunțată sâmbătă și a fost rezultatul unei erori semnificative comise de antrenoarea gimnastei americane Jordan Chiles.

În urma unei contestații, nota finală a lui Jordan Chiles a fost modificată de la 13.666 la 13.766. Totuși, TAS a decis că această contestație nu a fost valabilă, iar astfel Ana Maria Bărbosu a fost reinstalată pe locul trei, menținându-se cu aceeași notă finală de 13.700.

Acest lucru a fost posibil deoarece contestația depusă de echipa americană a fost declarată nulă.

SUA dă vina pe antrenoarea lotului SUA pentru eșecul de la sol

Decizia TAS a stârnit un val de reacții în mass-media internațională, iar presa din Statele Unite ale Americii a analizat în detaliu circumstanțele controversate ale acestui caz.

Conform jurnaliștilor americani, responsabilitatea pentru această greșeală aparține antrenoarei Cecile Landi, care, din cauza unei erori administrative, nu a reușit să depună contestația în termenul legal.

„Ignoranța Cecilei Landi a costat-o pe Jordan Chiles medalia de bronz olimpică într-o dispută fierbinte din gimnastică. Cecile Landi, cunoscută drept una dintre cele mai renumite antrenoare din istorie, a comis o greșeală care a avut un impact negativ asupra echipei americane ,” au scris jurnaliștii de la Essentially Sports, conform articolului citat de Sport.ro.  

Potrivit regulamentului Comitetului Internațional Olimpic (IOC), antrenorii au la dispoziție între 3 și 4 minute pentru a depune o contestație.

Cu toate acestea, pentru ultima gimnastă care participă, acest termen se reduce la doar un minut. În acest caz, Cecile Landi a întârziat cu patru secunde în depunerea contestației.

Regula specifică stipulează că doar antrenorul acreditat poate depune o contestație, iar Landi, care a fost responsabilă pentru această sarcină, a făcut o eroare de calcul și a întârziat în mod crucial.

Reacția gimnastei Jordan Chiles după ce TAS i-a luat medalia de bronz

După ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a decis ca Ana Maria Bărbosu să primească medalia de bronz la proba de gimnastică de la Jocurile Olimpice de la Paris, gimnasta americană Jordan Chiles a făcut o declarație publică privind impactul acestei decizii asupra ei.

Într-un mesaj postat pe rețelele de socializare, Jordan Chiles a anunțat că va lua o pauză temporară de la platformele de socializare, pentru a-și proteja sănătatea mintală.

În postarea sa pe Instagram, Chiles a explicat: „Îmi iau acest timp și mă îndepărtez de rețelele sociale pentru a-mi proteja sănătatea mintală. Vă mulțumesc pentru înțelegere.”

Mesajul a fost publicat la scurt timp după ce a fost făcută publică decizia TAS, semnificând un moment dificil pentru sportiva americană, care a fost afectată de rezultatul controversat al competiției.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
ilie nastase facebook jpeg
Endrick, Real Madrid (EPA) jpg
Bayern Munchen Dinamo Zagreb (EPA) jpg
Salvatore Schillaci (Getty Images) jpg
Andrei Ratiu (Sportpictures) jpg
Valentin Mihaila (Sportpictures) jpg
Jocurile Olimpice (Getty Images) 2 jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net