Și slovena Elizabeth Omoregie rămâne „tigroaică”

Specializată pe postul de centru, Elizabeth Omoregie a semnat prelungirea contractului cu CSM Bucureşti, grupare la care a venit în 2018. Ea a luat decizia de a semna prelungirea angajamentului cu CSM Bucureşti chiar în ziua în care a împlinit 25 de ani.

Elizabeth Omoregie va rămâne încă un an la CSM București (Foto: CSM București)
Elizabeth Omoregie va rămâne încă un an la CSM București (Foto: CSM București)

Născută la Atena, în 29 decembrie 1996, Omoregie și-a petrecut o mare parte din copilărie la Plevna, în Bulgaria, ţara natală a mamei sale. Ea a început să practice atletismul, dar, la vârsta de 8 ani, a fost remarcată de antrenorii Nasko Tabakov şi Gabriela Petrova de la echipa de handbal HC Lovech 98. Aşa a ajuns să calce pe urmele mamei sale, care a fost portar de handbal. "Atunci aveam doar 8 ani, dar mi-am dat seama foarte repede că handbalul va juca un rol foarte important în viaţa mea", declara cu mai multă vreme în urmă Elizabeth.

În 2007, a semnat cu Lokomotiv Varna, iar un an mai târziu, în 2008, s-a alăturat echipei Șugar din oraşul Plevna. Cu această formație a câştigat trei titluri de campioană a Bulgariei la categoriile sub 14, 16 şi 19 ani. În anul competițional 2011/2012, Omoregie a debutat în prima echipă a lui Șugar Pleven din campionatul Bulgariei, devenind cea mai bună marcatoare a echipei în acel campionat, la finalul căruia Sugar Pleven a încheiat competiţia pe locul 3.

În 6 octombrie 2014, la vârsta de 17 ani, Elizabeth Omoregie a semnat un contract cu formaţia slovenă Krim Ljubljana. După patru ani petrecuţi acolo, răstimp în care a primit şi cetăţenia slovenă, Elizabeth a semnat cu CSM Bucureşti. La scurt timp după aceea, ea a devenit în scurt timp una dintre jucătoarele de bază ale echipei.

Neagu și Dembele și-au prelungit și ele contractele cu CSM București

Zilele trecute, alte două jucătoare importante au decis să-și prelungească perioada în care vor evolua pentru campioana României. Campioană mondială în 2017 și europeană în 2018, vicecampioană olimpică în 2016, franțuzoaica Siraba Dembele (35 de ani) şi-a prelungit înțelegerea cu CSM Bucureşti până în iunie 2023.

Sosită la gruparea din capitala României în 2017, Cristina Neagu (33 de ani) a decis să rămână aici pentru încă doi ani, adică până în 2024, anul în care ea speră să participe cu reprezentativa României la Jocurile Olimpice de la Paris.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net