Simona Halep a ajuns pe cel mai slab loc din ultimii 9 ani

Ultima actualizare:

Programat miercuri, în jurul orei 19.00, duelul românesc de la Dubai, dintre Simona Halep și Gabriela Ruse, avea o miză specială pentru ambele jucătoare, dar parcă mai mult pentru fostul lider mondial.

Simona Halep a trecut ușor de primul tur la Dubai (FOTO: EPA)
Simona Halep a trecut ușor de primul tur la Dubai (FOTO: EPA)

În clasamentul live, Simona Halep a căzut cinci locuri față de începutul săptămânii, până pe poziția a 28-a, iar aceasta e cea mai slabă clasare a ei din ultimii 9 ani. Mai precis de la 8 iulie 2013 când a ocupat locul 30. Apoi, a urcat direct pe 23. Lucrurile se pot modifica în bine pentru Halep dacă va continua să câștige meciuri la Dubai. O calificare în sferturi ar fi însemna deja pentru constănțeancă un salt de un loc, urmând să o depășească pe americanca Madison Keys. Dacă va cuceri titlul pentru a treia oară în cariera ei în tenis, Simona va ajunge din nou în zona Top 20 WTA. Va fi chiar pe 20 dacă Petra Kvitova va ieși înainte de semifinale din cursă și va ocupa locul 21 în caz contrar.

Gabriela Ruse țintește intrarea în Top 50 WTA

Și pentru Gabriela Ruse meciul cu Halep de miercuri e foarte important. Nu doar pentru că juca pentru a treia oară împotriva idolului său, dar dar o victorie ar fi însemnat, pe lângă faptul că este cea mai în formă jucătoare româncă din circuit, apropierea de Top 50 mondial. Ea este acum pe 56, cea mai bună clasare din carieră, în urcare trei locuri față de săptămâna trecută și va ajunge pe 52 dacă trece de Halep, la egalitate de puncte cu Alison Riske. În cazul în care va cuceri titlul, Gabi va urca până pe locul 35 în lume.

Totuși, până la calcule, un lucru e cert: învingătoarea meciului dintre Simona Halep și Gabriela Ruse va juca în sferturile de finală contra câștigătoarei partidei dintre favorita 8, marocanca Ons Jabeur, și americanca Jessica Pegula.

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net