Simona Halep crede că sportivii ruși nu trebuie excluși din competiții

Simona Halep este una dintre vocile autorizate din circuitul profesionist feminin, WTA. Tocmai de aceea, ea a fost întrebată ce părere are în legătură cu suspendarea, de către britanici, a sportivilor din Rusia și Belarus.

simona halep indian wells jpg
Simona Halep va juca sâmbătă cu a doua tenismenă a lumii (FOTO: EPA)

Simona Halep solidarizează cu ruşii şi beloruşii excluşi din competițiile sportive, ca urmare a invaziei în Ucraina, declanșată de țara lor, de mai bine de două luni.  

Este un sport individual şi nu este vina jucătorilor, după părerea mea. Este o decizie grea. Sunt tristă pentru tot ce se întâmplă în Ucraina acum şi pentru toţi oamenii care suferă. Sunt împotriva războiului şi sper să se termine.

Noi suntem aproape, acolo. Aşa că nu e uşor pentru nimeni, dar da, este un sport individual”, a comentat Simona Halep la Madrid, potrivit jurnalistului Ben Rothenberg.

Cel mai recent, organizatorii turneului de la Wimbledon au anunţat, săptămâna trecută, excluderea jucătorilor din Rusia şi Belarus, de la ediţia 2022 a Grand Slam-ului, dar şi de la turneele premergătoare programate în Marea Britanie. Conducătorii ATP şi WTA au criticat această decizie, considerând-o discriminatorie, nedreaptă şi nejustificată.

Viktoria Azarenka, interzisă la Wimbledon

Totodată, Victoria Azarenka (17 WTA), sportivă din Belarus, a criticat vehement alegerea organizatorilor turneului englez: „Dacă mă întrebaţi dacă sunt de acord cu organizatorii de la Wimbledon sau dacă le văd raţionamentul după ce am fost la o convorbire personală cu ei, nu le văd raţionamentul. Nu are sens şi nu se leagă de ceea ce spun ei”, a comentat tenismena.

Revenind la Simona Halep, românca este angrenată în turneul de la Madrid, unde va juca în turul secund cu spaniola Paula Badosa (2 WTA). „Va fi foarte greu. Ea a câştigat acest turneu. Ea joacă pe terenul central, a jucat de atâtea ori, aşa că ştie foarte bine acest teren. Va fi foarte greu.

A câştigat Roland Garros, ce pot să spun? Dar cred că va fi un meci interesant, pentru că va fi un meci pe zgură foarte tactic şi abia aştept. Bineînţeles că este o mare campioană. Aşa că, favorită sau nu, voi încerca să dau tot ce am mai bun, pentru că sigur mă va împinge la limită”, a prefațat iberica duelul cu Simona Halep, care va avea loc sâmbătă.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

cub ionita si viorica de la clejani (1) png
cub andreea berecleanu eva zaharescu png
FotoJet (1) jpg
colaj loredana groza jpg
cub cristian arsinel png
Athos Salome jpg
cub arsinel fii png
Funeralii Alexandru Arșinel FOTO Inquam / George Călin
balena cu cocoasa islanda foto shutterstock
Alex Drueke si Andy Huynh veterani americani captivi in Rusia FOTO The Telegraph jpg
image
image
image
image
Edi Iordanescu, Sportpictures jpg
Istvan Kovacs, EPA jpg
FC Hermannstadt   Sepsi OSK, Sportpictures jpg
CS Mioven FCU Craiova 1948, Sportpictures jpg
Poză mare CFR Petrolul, Sportpictures jpg
Rica Raducanu, Facebook jpg