Simona Halep a defilat în primul tur la Madrid

Simona Halep a început cu dreptul colaborarea cu antrenorul francez Patrick Mouratoglou. Ea s-a calificat fără emoții în turul secund al turneului de la Madrid, pe care l-a câștigat de două ori în trecut.

Simona Halep (FOTO: Gulivel/ Gettyimages)
Simona Halep (FOTO: Gulivel/ Gettyimages)

În primul meci, constănțeanca a învins-o cu scorul de 6-2, 6-3, pe chinezoaica Shuai Zhang, ocupanta locului 40 în lume. Tot meciul a durat 69 de minute și i-a asigurat Simonei, care a părut mult schimbată în bine de când lucrează cu Mouratoglou, o calificare en-fanfare în turul secund. Acolo unde o va întâlni pe spaniola Paula Badosa, locul 2 WTA. Ea e acum principala favorită a competiției după ce Iga Swiatek, liderul mondial, s-a retras. La finalul partidei, Simona Halep a declarat: ”Am fost concentrată, am fost agresivă, am stat bine pe picioare, am ştiut ce trebuie să fac. A fost un meci bun şi chiar am jucat bine, considerând că e primul din turneu şi ţinând cont de faptul că nu am jucat de o lună. Am întodeauna senaţii extraordinare jucând aici, la Madrid, unde am avut întotdeauna o atmosferă foarte bună. Acest an poate fi unul bun, nu am aşteptări în ceea ce priveşte rezultatele, vreau doar să joc cel mai bun tenis când intru pe teren. Nu contează cu cine joc în turul al doilea, va fi o mare provocare pentru mine şi abia aştept să joc un alt meci aici”, a declarat Halep, în aplauzele spectatorilor, inclusiv ale lui Patrick Mouratoglou, care a urmărit meciul din loja româncei.

Campioană la Madrid Open în 2016 şi 2017, Simona a mai jucat în finala edițiilor din 2014 şi 2019. Anul trecut, ea a fost eliminată în optimi de jucătoarea belgiană Elise Mertens, scor 6-4, 5-7, 5-7. Această ediție este una specială, pentru că este prima în care Ion Țiriac nu mai este patronul turneului.

Sorana Cîrstea și Irina Begu, eliminate

Celelalte două românce prezente pe tabloul principal de la Madrid, Sorana Cîrstea și Irina Begu, au fost eliminate în primul tur. Sorana a fost învinsă cu scorul de 6-4, 6-2 de spaniola Nuria Parrizas Diaz, iat Irina Begu, care venise din calificări a pierdut cu 6-4, 6-1 în fața elvețiencei Belinda Bencic, cap de serie numărul 11. Astfel, Halep a rămas singura româncă în cursa pentru titlul turneului spaniol.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net