Patrick Mouratoglou a explicat cum a ajuns antrenorul Simonei Halep

Ultima actualizare:

Până la urmă, ceea ce părea a fi o dovadă de degringoladă în cariera Simonei Halep s-a dovedit a fi o lovitură de geniu dată de aceasta! Ieri, fostul lider WTA a anunțat că noul său antrenor este nimeni altul decât legendarul tehnician francez Patrick Mouratoglou!

Simona Halep, prima fotografie alături de noul său antrenor (FOTO: Twitter/ Patrick Mouratoglou)
Simona Halep, prima fotografie alături de noul său antrenor (FOTO: Twitter/ Patrick Mouratoglou)

Anunțul a fost făcut pe rețelele sociale mai întâi de jucătoarea noastră. Aceasta a postat o fotografie alături de Mouratoglou, cu mesajul: „Sunt entuziasmată de un nou capitol. Hai să ne punem pe treabă”. După care, a venit un mesaj lămuritor de la antrenor.

Acesta a scris pe Twitter: „Începând de astazi, încep un nou capitol în cariera mea de antrenor: sunt de acum antrenor full-time al Simonei Halep. În ultimele opt luni am realizat cât de mult mi-a lipsit să antrenez. E pasiunea vieții mele și încă simt că am multe de oferit. Simona a venit la Acedemia Mouratoglou înainte de Indian Wells pentru a se pregăti.

Am urmărit câteva din sesiunile ei de pregătire, am urmărit-o cum s-a pregătit. La sfârșitul săptămânii, ea m-a întrebat dacă o pot antrena. Am tot respectul pentru ea, dar nu se punea problema la momentul respectiv.

Câteva săptămâni mai târziu, am avut o conversație cu Serena și ușa s-a deschis pentru mine, cel puțin pe termen scurt, să lucrez cu altcineva. Vă voi ține la curent cu ceea ce urmează”, a scris tehnicianul, spre marea bucurie a fanilor Simonei.

Patrick Mouratoglou, singurul care îi putea salva cariera Simonei Halep

Pentru că Halep chiar a dat o mare lovitură. Dacă cineva în lumea aceasta, în afară de Darren Cahill, ar putea să-i relanseze cariera intrată într-un con de umbră, acesta este Patrick Moratoglou.

Nu doar pentru că acesta a scris istorie alături de americanca Serena Williams, pe care a antrenat-o din 2012 și pe care a ajutat-o să câștige 10 din cele 25 de titluri de Grand Slam din palmares, dar pentru că francezul reprezintă o adevărată industrie în lumea tenisului, iar colaborarea cu el îi deschide Simonei o ușă largă nu doar spre titluri majore, ci și spre noi contracte publicitare.

Culmea este că această lovitură de imagine, dar și sportivă dată de constănțeancă vine într-un moment în care nu foarte multă lume mai credea în ea. După ce s-a despărțit anul trecut de Darren Cahill, ea a anunțat că va traversa sezonul 2022 alături de doi antrenori români: Adrian Marcu și Daniel Dobre.

Totul părea a fi perfect, Simona câștigând primul turneu al anului, Melbourne Summer Set, acesta fiind primul ei titlu cucerit din 2020 încoace. Numai că, după Australian Open, ea a făcut anunțul șoc al despărțirii de cei doi. Și, mai mult decât atât, a mers fără antrenor la următoarele competiții.

Liberă fiind, a mers în vizită la Academia Mouratoglou, pentru a vedea condițiile de acolo și părea și din fotografii că se simte bine și că e mulțumită. Conform protocolului, cei de acolo i-au pus la dispoziție și un antrenor pentru turneul de la Indian Wells și părea că așa va decurge restul sezonului, cu Halep antrenată de tehnicieni detașați de la Academie.

Numai că, iată, ieri, a venit vestea bombă: însuși Mouratoglou a acceptat să o antreneze pe Simona Halep. Ceea ce nu poate decât să ne bucure și să ne dea speranțe că o vom vedea din nou pe românca noastră acolo, sus, ridicând trofee importante deasupra capului.

Prima încercare a noului parteneriat va fi turneul de la Madrid, care se va desfășura pe zgură și care va începe peste exact 20 de zile în capitala Spaniei, acolo unde Simona s-a impus de două ori până acum.

Serena Williams, 10 trofee de Grand Slam cu Patrick Mouratoglou lângă ea

Colaborarea cu Serena Williams l-a transformat pe francezul Patrick Mouratoglou dintr-un antrenor bun într-unul de foarte mare clasă. Început în 2012, parteneriatul dintre cei doi a luat prin surprindere pe toată lumea.

Serena Williams cu trofeul cucerit la US Open 2012, în primul an al colaborării cu Mouratoglou (EPA)
Serena Williams cu trofeul cucerit la US Open 2012, în primul an al colaborării cu Mouratoglou (EPA)

Serena, ca și Halep, avea 30 de ani și, la fel ca și Simona, era într-un declin de formă. Ea era pe locul 11 când a semnat cu Mouratoglou, iar apoi transformarea a fost uimitoare.

A cucerit în același an titlul olimpic și două titluri de Gand Slam, dar, în total, s-a impus în 10 turnee de majore, pe toate suprafețele! Titlurile de Mare Șlem cucerite cu ajutorul francezului au fost obținute la Australian Open (2015, 2017), Roland Garros (2013, 2015), Wimbledon (2012, 2015, 2016) și US Open (2012, 2013, 2014).

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net