Simona Halep joacă marți la Australian Open 2022

România are cinci reprezentante pe tabloul principal de simplu la primul turneu de grand slam din 2022. Gabi Ruse și Jaqueline Cristian vor debuta luni. În timp ce Simona Halep, Sorana Cîrstea și Irina Begu au fost proramate în ziua de marți. Orele la care se vor desfășura meciurilor vor fi anunțate curând.

Simona Halep a început anul câștigând un turneu chiar la Melbourne (Foto: EPA-EFE)
Simona Halep a început anul câștigând un turneu chiar la Melbourne (Foto: EPA-EFE)

După debutul de la Wimbledon (2018) și US Open (2021), în întrecerea senioarelor, Gabriela Ruse (24 de ani, 72 WTA) va disputa, azi, primul meci pe tabloul principal de la Melbourne contra Jasminei Paolini (26 de ani, 52 WTA). Italianca a jucat recent atât cu Simona Halep, cât și cu Irina Begu, pierzând cu ambele. Tot luni a fost programată și Jaqueline Cristian (23 de ani, 69 WTA), care o va întâlni pe Greet Minnen (24 de ani, 84 WTA). Și ”Jaq” participă în premieră pe tabloul principal de la Australian Open.

În a doua zi a întrecerii vor evolua celelalte trei reprezentante ale României în proba de simplu. Aflată pe locul 15 mondial, Simona Halep (30 de ani) o va înfrunta pe poloneza Magdalena Frech (24 de ani, 102 WTA). Cele două jucătoare nu s-au mai înfruntat până acum în circuitul mondial. Dacă trece de Frech, Halep o va întâlni în turul secund pe învingătoarea disputei dintre brazilianca Beatriz Haddad Maia (25 de ani, 83 WTA) și americanca Katie Volynets (20 de ani, 176 WTA).

Un meci de debut mult mai dificil va susține Sorana Cîrstea (31 de ani, 38 WTA), care o va înfrunta pe jucătoarea cehă Petra Kvitova (31 de ani, 21 WTA), cea care a pierdut finala 2019 de la Australian Open (6-7/2, 7-5, 4-6 cu Naomi Osaka). E o reeditare a duelului de anul trecut, când Sorana a produs o surpriză și a eliminat-o (6-4, 1-6, 6-1) în turul 2 de la Melbourne. O confruntare dificilă va susține și Irina Begu (31 de ani, 58 WTA), care o va întâlni pe Oceane Dodin (25 de ani, 89 WTA). Cele două jucătoare s-au mai întâlnit o singură dată, victoria revenindu-i jucătoarei din Hexagon (6-3 1-6 8-6).

Ultimă reprezentantă a țării noastre în calificări, Irina Bara (26 de ani, 134 WTA) a pierdut în ultimul tur, 2-6, 1-6 cu bulgăroaica Viktoria Tomova (26 de ani, 118 WTA), într-o oră și 19 minute de joc.

Australian Open se va desfășura în perioada 17-31 ianuarie, în complexul de la Melbourne Park.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net