Simona Halep s-a retras de la turneul WTA de la Sydney

Simona Halep a anunțat că se retrage de la turneul WTA de la Sydney. Acesta e programat să se joace săptămâna viitoare și va avea o singură româncă la start.

Simona Halep va continua să se antreneze la Melbourne (FOTO: Gulliver/ Gettyimages)
Simona Halep va continua să se antreneze la Melbourne (FOTO: Gulliver/ Gettyimages)

Calificarea în finala turneului WTA 250 Melbourne Summer Set 1 a făcut-o pe Simona Halep să își schimbe planurile. Astfel, așa cum era de așteptat, ea s-a retras de la turneul WTA 500 care urmează să înceapă luni la Sydney.

Unul dintre antrenorii Simonei, Daniel Dobre, a explicat la Digi Sport de ce a luat Simona această decizie: ”Nu cred că e o măsură de precauţie. Principalul obiectiv al acestor turnee dinainte de Australian Open este să aduni meciuri. A jucat cinci meciuri acum. Simona nu a jucat des în săptămâna dinainte de Grand Slam. Pe undeva, este o decizie înţeleaptă, se va antrena în continuare aici, la Melbourne”, a declarat la tehnicianul, care a rămas acasă la această deplasare. În Australia, rolul antrenorului principal îl joacă Adrian Marcu.

Astfel, pe tabloul principal de la Sydney vom avea o singură româncă, Jaqueline Cristian, care va juca în primul tur cu sportiva australiană Priscilla Hon, beneficiară de wildcard.

Retragerea de la Sydney e firească nu doar pentru că Simona ar fi trebuit să facă mii de kilometri cu avionul pentru a ajunge între cele două orașe, dar și pentru că un număr prea mare de meciuri înaintea competiției de obiectiv, cum se cheamă în sport, Australian Open, ar fi putut să o aducă în situația de a avea o cădere de formă chiar la turneul care o interesează cel mai mult. Grand Slam-ul australian va începe luni, 17 ianuarie, așa că și intervalul de recuperare ar fi fost foarte mic.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net