Simona Halep, lăudată la scenă deschisă: „Una dintre cele mai bune din istorie”

Cu toate că e departe de terenul de tenis, de mai bine de 10 luni, Simona Halep se bucură în continuare de apreciere în „sportul alb”. Alizé Cornet, în prezent ocupanta locului 74 în ierarhia mondială a tenisului feminin, a avut doar cuvinte de laudă la adresa româncei, într-o discuție purtată cu cei de la site-ul WTA.  

Simona Halep, una dintre adversarele redutabile pentru Alizé Cornet (FOTO: Getty Images)
Simona Halep, una dintre adversarele redutabile pentru Alizé Cornet (FOTO: Getty Images)

Sportiva de origine franceză este, în perioada aceasta, angrenată în turneul de la Wimbledon, prilej cu care a rememorat una dintre cele mai importante victorii din cariera sa, în fața unor jucătoare de Top10, Simona Halep fiind inclusă în „clasamentul” făcut de Alizé Cornet. 
În contextul duelurilor dintre cele două, primul succes al franțuzoaicei în fața româncei datează din 2014, la Dubai, atunci când cea dintâi a profitat de abandonul sportivei originare din Constanța, care s-a retras din competiție la scorul 6-1, 1-1, acuzând probleme la picior. Apoi, cel de-al doilea succes al lui Alizé Cornet în fața Simonei Halep a fost reușit, în 2015, în primul tur la Madrid, atunci când franțuzoaica s-a impus cu 7-6 (6), 6-3.

Meciul de care a fost foarte mândră 

„Am jucat foarte bine, atunci, nu a fost o victorie din întâmplare. Am avut tactica potrivită, intențiile potrivite, în momentele potrivite. Simona este una dintre cele mai bune jucătoare pe zgură, din toate timpurile, a trebuit să sap adânc și să fiu curajoasă. Îmi aduc aminte de primul set care a fost extrem de strâns, a trebuit să lovesc de câteva ori în lung de linie. A fost o victorie cool, am fost foarte mândră de mine”, a rememorat Alizé Cornet, pentru site-ul WTA. 
Simona Halep este în plin proces, în urma acuzației de dopaj, suferind o cădere fulminantă în clasamentul WTA, de pe locul nouă, pe 54 și așteptând decizia din cazul său, un verdict fiind de așteptat în jurul datei de 13 iulie. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net