Începe Wimbledon: România are patru jucătoare angrenate

Ultima actualizare:

Wimbledon își începe parcursul, luni, urmând să se desfășoare până pe 16 iulie. În deschiderea jocurilor de pe partea feminină se află partida româncei Ana Bogdan (61 WTA), care o va înfrunta pe rusoaica Liudmila Samsonova (15 WTA), iar celelalte jucătoare de tenis din țara noastră aflate pe tabloul principal vor intra în concurs, începând de marți.

Ana Bogdan, una dintre cele patru românce de la Wimbledon (FOTO: Getty Images)
Ana Bogdan, una dintre cele patru românce de la Wimbledon (FOTO: Getty Images)

Irina Begu (29 WTA) va juca împotriva canadiencei Rebecca Marino (83 WTA), Sorana Cîrstea (36 WTA) se va duela cu nemțoaica Tatjana Maria (58 WTA), iar Jaqueline Cristian (133 WTA) își va măsura forțele cu italianca Lucia Bronzetti (65 WTA), partidele turneului de Grand Slam fiind difuzate de Eurosport.
La ediția precedentă, supremația a fost adjudecată de kazaha Elena Rybakina la feminin și sârbul Novak Djoković la masculin. Valoarea totală a premiilor din acest an depășește 56 de milioane de dolari, cu o creștere de peste 10% față de ediția din 2022.

Finalistul ediției trecute, retras din competiție

Australianul Nick Kyrgios (33 ATP), finalist al ediției trecute, s-a văzut nevoit să se retragă de data aceasta, din pricina unei accidentări la încheietura mâinii. Australianul ar fi trebuit să-l înfrunte în primul tur pe belgianul David Goffin (123 ATP), beneficiar al unui wildcard. „Sunt foarte trist să vă anunţ că trebuie să mă retrag de la Wimbledon, anul acesta. Am încercat din răsputeri să fiu pregătit după operaţia mea şi să pot păşi din nou pe terenurile de la Wimbledon. În timpul revenirii mele, am simţit dureri la încheietura mâinii, la turneul de la Mallorca. Ca măsură de precauţie, am fost supus unei scanări şi a reieşit că am o ruptură de ligament la încheietura mâinii. Am încercat totul pentru a putea juca şi sunt dezamăgit să spun că nu am avut suficient timp să reuşesc asta înainte de Wimbledon. Mă voi întoarce şi, ca întotdeauna, apreciez sprijinul tuturor fanilor mei”, a notat australianul pe contul său Instagram.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net