Simona Halep s-a retras de la Cincinnati. Ce urmează pentru româncă

Ultima actualizare:

Românca a spus „pas” competiției de la Cincinnati, acolo unde ajunsese în runda a doua a competiției și urma să evolueze împotriva rusoaicei Veronika Kudermetova (20 WTA), în noaptea de miercuri spre joi. 

Simona Halep s-a oprit în turul secund de la Cincinnati (FOTO: EPA)
Simona Halep s-a oprit în turul secund de la Cincinnati (FOTO: EPA)

Secvențele în care Simona Halep (6 WTA) a fost surprinsă având grimase de durere, în primul meci de la Cincinnati, și-au spus cuvântul până la urmă, iar sportiva din Constanța s-a văzut nevoită să se retragă, în urma unei accidentări la coapsă.

Anunțul a fost făcut de WTA: „Simona Halep s-a retras de la Cincinnati, invocând o accidentare la coapsa dreaptă! Veronika Kudermetova primește un walkover, iar în optimile de finală o va înfrunta pe câștigătoarea meciului Paula Badosa – Ajla Tomljanović”.

Până acum, românca nu a reușit să ridice deasupra capului trofeul de la Cincinnati, cu toate că a ajuns în ultimul act, în trei rânduri - în 2015, 2017 și 2018. Odată cu această retragere, țara noastră nu mai are nicio reprezentantă în turneul disputat, în această perioadă, la Ohio.

Următoarea oprire: US Open

Pentru Simona Halep, urmează câteva zile de recuperare, astfel încât să fie aptă pentru ultimul turneu de Grand Slam al anului, US Open, care se va desfășura în perioada 29 august - 11 septembrie. De altfel, românca are un moral bun, în vederea următoarei competiții, după ce, săptămâna trecută, a cucerit pentru a treia oară Rogers Cup, după ce s-a mai impus și la edițiile din 2016 și 2018. Mulțumită performanței de la Toronto, Simona Halep a ajuns la un număr considerabil de titluri în carieră, 24, reușind și să revină în Top 10 WTA. 

Poziția Simonei Halep în ierarhia mondială a tenisului feminin nu este afectată, deocamdată, de retragerea din ediția de anul acesta, dat fiind că și-a egalat punctajul, obținut în 2021, la Cincinnati. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net