Simona Halep, a treia tenismenă din istorie care câștigă peste 40.000.000 dolari

Ultima actualizare:

Campioană la Toronto, unul dintre cele mai importante turnee din circuitul mondial, Simona Halep are triplu motiv de bucurie: a cucerit un trofeu important, a revenit în Top 10 și a trecut de 40 de milioane de dolari câștigați în carieră.

Simona Halep, cu trofeul cucerit la Toronto (FOTO: EPA)
Simona Halep, cu trofeul cucerit la Toronto (FOTO: EPA)

Victoria obțină în finala Rogers Cup, duminică seară (6-3, 2-6, 6-3 cu brazilianca Beatriz Haddad Maia) i-a adus Simonei și un cec de 439.700 de dolari. Sumă care, adunată câștigurilor din 2022, a făcut-o să ajungă la un total de 2.156.857 de dolari. Asta înseamnă că suma totală câștigată în carieră exclusiv din tenis este acum de 40.107.097 dolari, constănțeanca fiind a treia jucătoare din istoria acestui sport care depășește această barieră psihologică. Ea este devansată doar de surprile Serena și Venus Williams. Prima a adunat câștiguri totale de 94.560.234 dolari, iar cea de-a doua ”doar” 42.280.540 de dolari.

La câteva ore după superba victorie de la Rogers Cup, Simona a publicat pe conturile de social media un mesaj pentru fanii săi: ”Această victorie înseamnă foarte mult pentru mine. M-am reîntors din punct de vedere mental din aprilie anul acesta. După ce am ajuns în semifinalele de la Wimbledon, câştigarea trofeului de aici este un alt pas mare. Mulţumiri speciale românilor de aici din Toronto care m-au facut să mă simt ca acasă! Atmosfera de pe teren a fost incredibilă datorită vouă. Sunt recunoscătoare. Acum câteva luni nu mă puteam gândi că voi putea ridica din nou acest trofeu, Patrick Mouratoglou îţi mulţumesc că eşti alături de mine şi că m-ai făcut o jucătoare mai bună. Acest lucru s-a întâmplat pentru că ai avut încredere că încă mai pot face lucruri bune pe terenul de tenis. Şi în sfârşit, mulţumesc echipei mele pentru munca de zi cu zi, lui Arnaud Restifo şi Candice”, a scris Simona Halep, pe Facebook. Acesta este al 24-lea său trofeu WTA, dar primul sub îndrumarea antrenorului Patrick Mouratoglou.

Va participa la Cincinnatti și la US Open

Următorul ei turneu este cel de la Cincinnatti, care deja a început și unde ar trebui să joace în primul tur contra cehoaicei Karolina Muchova. Apoi, va urma o săptămână de pauză activă, concretizată prin antrenamente și participarea la câteva acțiuni promoționale, după care va începe ultimul turneu de Grand Slam al anului. Acolo unde, grație locului 6 ocupat începând de ieri, se va număra printre primii capi de serie ai competiției la care a ajuns o dată în semifinale.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net