Spectacol la Wimbledon: Ana Bogdan a revenit, după ce a fost condusă cu 5-0

Ana Bogdan (57 WTA) e pusă pe fapte mari la Wimbledon, acolo unde a avut o revenire spectaculoasă și și-a asigurat prezența în turul trei al Grand Slam-ului.

Ana Bogdan, în premieră în turul trei de la Wimbledon (FOTO: Getty Images)
Ana Bogdan, în premieră în turul trei de la Wimbledon (FOTO: Getty Images)

Românca a reușit să domine, în cele din urmă, meciul de tenis cu americanca Alycia Parks (51 WTA), cu toate că Ana Bogdan a fost condusă cu 5-0. În cele din urmă, conaționala noastră a reușit să întoarcă partida și s-a impus cu scorul de 1-6, 6-3, 6-2. Duelul dintre cele două a fost o premieră, Ana Bogdan întâlnind-o pentru prima dată pe adversara de 22 de ani. Dincolo de eliminarea sa de la Wimbledon, Alycia Parks se poate mândri cu o reușită, consemnată în urmă doi ani, în  2021, când a egalat recordul de viteză la serviciu în circuitul feminin, deținut de Venus Williams, de 207 kilometri pe oră.

Premieră la Wimbledon pentru româncă

Mulțumită acestei victorii, Ana Bogdan va evolua în runda a treia de la Wimbledon, unde își va măsura forțele cu ucraineanca Lesia Tsurenko (60 WTA). La rândul său, Lesia Tsurenko a trecut de sportiva din Cehia Kateřina Siniaková (32 WTA la simplu, dar numărul 1 în lume la dublu), impunându-se la cei 34 de ani ai săi cu 6-4, 6-1. De-a lungul vremii, Ana Bogdan și Lesia Tsurenko s-au mai înfruntat o singură dată, cu destul timp în urmă, în 2011, la un challenger de la Istanbul, desfășurat pe hard. Atunci, ucraineanca s-a impus în doar două seturi, 6-1, 6-0.
Dat fiind parcursul său de până acum, românca are asigurat un cec în valoare de 131.000 de lire sterline. De altfel, calificarea în turul al treilea este cel mai bun rezultat al Anei Bogdan la turneul de la Wimbledon, din cele șapte prezențe ale sale pe iarba londoneză. La Wimbledon mai sunt angrenate Irina Begu (29 WTA), Sorana Cîrstea (36 WTA) și Jaqueline Cristian (133 WTA).

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton și Prințul William la Ziua Commonwealth (2) jpg
image
image
image
image
image
image
Andres Sfait (Facebook) jpg
Ovidiu Ionescu si Bernadette Szőcs (Facebook) jpg
CSU Craiova FCSB (Sportpictures) jpg
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net