Sportul potrivit pentru copii grăsuţi

Ultima actualizare:

    Sportul potrivit pentru copii grăsuţi e înotul, iar probleme de greutate vor dispărea
Sportul potrivit pentru copii grăsuţi e înotul, iar probleme de greutate vor dispărea

Studiile au arătat că sportul potrivit pentru copii grăsuţi e înotul. Măsurile pentru un astfel de copil ar trebui luate din timp, mai ales dacă vorbim despre cei care au exemple în familie. De reţinut e faptul că mamele supraponderale prezintă un risc de aproape cinci ori mai mari de a avea urmaşi obezi.

Nu numai înotul e sportul potrivit pentru copii grăsuţi, ci şi alergatul sau dansurile. Subiectul legat de greutate este unul delicat şi îngrijorător în condiţiile în care aproape un sfert din copiii români sunt obezi, conform unor date publicate în vara trecută de către Ministerul Sănătăţii.

“Aproximativ un sfert dintre subiecţii studiaţi sunt supraponderali sau obezi. Prevalenţa suprapoderalităţii (inclusiv obezitatea) la copiii de opt ani din România este de 26,75 la sută, iar prevalenţa obezităţii este de 11,6 la sută. La nivel european, la aceaşi grupă de vârstă, proecentele au variat între 19,3 la sută şi 49 la sută la băieţi şi 18,4 la sută - 42,5 la sută la fete”, se specifica într-un comunicat.

Acum situaţia pare şi mai gravă, dar soluţia este la îndemână. Dacă aţi ajuns în situaţia în care realizaţi că micuţii din familie au probleme cu greutatea, puteţi să-I îndemnaţi să facă mişcare. Alături de o dietă sănătoasă, cel mic va reveni la normal. Sportul potrivit pentru copii grăsuţi e înotul!

E foarte eficient pentru slăbit şi pune la lucru toţi muşchii. Chiar dacă cel mic nu ştie să stea deasupra apei, există profesori care îl va învăţa tot ce trebuie să ştie. Alte beneficii sunt: întărirea articulaţilor, dezvoltarea musculaturii, îmbunătăţirea circulaţiei sângelui. În timp o să observaţi că prichindelul se înalţă, iar corpul său va fi proporţional.

Sportul potrivit pentru copii grăsuţi, încercaţi alergatul sau dansuri

Sportul potrivit pentru copii grăsuţi poate fi considerat şi alergatul. Se ard multe calorii, dar la început e bines ă nu-l forţaţi pe cel mic. Se poate începe cu distanţe scurte şi viteze mici, iar progresul va veni treptat. Perioada de acomodare e indicată să fie mai lungă altfel va apărea febra musculară şi atunci copilul nu va mai dori să reia mişcarea în aer liber.

Dacă preferă o activitate în interior, dansul ar fi cel mai bun. Pe lângă mişcare, cercetătorii au arătat că practicarea unor stiluri ca cha-cha-cha, quick step sau vals dau o stare psihică excelentă. Se ard şi calorii, iar încrederea în sine va creşte considerabil în condiţiile în care copilul, de multe ori marginalizat în societate pentru aspectul său fizic, va interacţiona şi va comunica constant.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Charles, Camilla, Charlotte, Kate, William, George, Louis, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Michael Schumacher (Getty Images) jpg
Ianis Hagi (Getty Images) jpg
Lewis Hamilton (EPA) jpg
Razvan Sava (EPA) jpg
Universitatea Cluj CFR Cluj (Sportpictures) jpg
simona halep facebook jpg
nadia comaneci gettyimages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net