„Suntem zeii apelor!” - primele reacții ale noilor campioni olimpici, Andrei Cornea și Marian Enache

Ultima actualizare:

Andrei Cornea și Marian Enache au reușit cea mai frumoasă surpriză românească de până acum la Jocurile Olimpice de la Paris. Ei au câștigat titlul olimpic, deși s-au calificat în finală cu ultimul timp! La final, nu și-au cenzurat deloc bucuria la declarații.

Andrei Cornea și Marian Enache, noii campioni olimpici (FOTO: Profimedia)
Andrei Cornea și Marian Enache, noii campioni olimpici (FOTO: Profimedia)

La interviurile acordate imediat după cursă, la TVR Sport, Marian Enache a făcut cea mai frumoasă declarație posibilă: „Suntem zeii apelor în proba de dublu vâsle masculin. Prima medalie de aur în această probă, dacă nu mă înşel. Sunt foarte bucuros că am reuşit să scriem din nou istorie. Eu cu Andrei am scris istorie, nu am cuvinte să mă exprim. Ştiam că putem reuşi, doar că nu am vrut să mă afirm înainte. Ştiam că nu contează culoarul, v-am spus şi ieri. Astăzi am venit la cursă cu mentalitatea că este culoarea 1 şi că este 1 august. În 4 zile este ziua mea de naştere şi este cel mai frumos cadou pe care mi-l puteam face vreodată. Am plecat cu gândul că am tras mii de curse. Am spus înainte de start că este ultima noastră cursă pe anul acesta. Va fi cea mai frumoasă. I-am zis: <<priveşte în faţă, câtă lume ne susţine, toată lumea se uită la noi. Toată România se uită la noi. Nu putem face nimic mai mult decât ce am învăţat la antrenamente>>. Am tras 1000 de curse, n-am murit, n-am crăpat de asta ne-am antrenat şi am reuşit. Mă bucur că am deschis concursul noi, cu imnul României, este cea mai mare bucurie din viaţa mea”, a spus noul campion olimpic.

Andrei Cornea: „Nu am cuvinte după acest succes”

La rândul său, coechipierul lui, Andrei Cornea, era în al nouălea cer după cursă: ”Nu nu am cuvinte, am scris istorie alături de Florin. Am plecat cu ideea că tot pe culoarul unu, dacă nu mă înşel, am câştigat şi la Europene. Ieri, când am văzut că ne-a pus pe unu şi avem culoarul unu, am zis că na, nu se poate altfel în afară de culoarul unu, să-mi dea locul unu. N-am cuvinte”, a spus Andrei.

Calificați cu ultimul timp în finală, Cornea și Enache au luat cursa pe cont propriu în ultimul act. Au plecat de pe culoarul 1, la fel cum au făcut-o și la Campionatul European din primăvară, când au cucerit titlul în premieră și, la fel ca și atunci, au trecut primii linia de sosire. Sprintul devastator declanșat pe ultimele sute de metri ale cursei  a făcut ca eforturile celorlalți să fie în van. Ei au câștigat cursa cu timpul de 6 min 12 sec 58/100. Medaliile de argint au revenit Olandei (Melvin Twellaar, Stef Broenink), în 6 min 13 sec 92/100, podiumul fiind completat de Irlanda (Daire Lynch, Philip Doyle), în 6 min 15 sec 17/100.

Până acum, România a cucerit la Paris 2024 patru medalii: două de aur (David Popovici și echipajul de două vâsle masculin), una de argint (echipajul de două vâsle feminin) și una de bronz (David Popovici).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Nationala Romania (Sportpictures) jpg
Erling Haaland (EPA) jpg
Helmuth Duckadam (Sportpictures) jpg
david popovici 2 jpg
ilie nastase facebook jpeg
Endrick, Real Madrid (EPA) jpg
Bayern Munchen Dinamo Zagreb (EPA) jpg
Salvatore Schillaci (Getty Images) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net