Simona Halep, suspendată de la US Open, după ce a fost testată pozitiv la un control anti-doping

Ultima actualizare:

O veste șocantă pentru întreg sportul românesc: Simona Halep, cea mai valoroasă sportivă a ultimelor decenii, a fost depistată pozitiv la US Open! Ea a fost suspendată provizoriu.

Simona Halep
Simona Halep

Vestea a fost dată chiar de cea mai bună jucătoare română de tenis, Simona Halep, care a anunţat, vineri, pe Instagram, că a fost testată pozitiv la un control antidoping, la substanţa roxadustat. 

„Azi începe cel mai greu meci din viața mea: lupta pentru adevăr. Am fost notificată că am fost testată pozitiv la substanța numita Roxadustat într-o cantitate extrem de mică. Este cel mai mare șoc din viața mea. 

De-a lungul întregii mele cariere, ideea de a trișa nu mi-a trecut niciodată prin minte, e total în opoziție cu valorile cu care am fost educată. Mă simt complet confuză și trădată. Voi lupta până la sfârșit să dovedesc că n-am luat niciodată intenționat o substanță interzisă și am încredere că mai devreme sau mai târziu adevărul va ieși la iveală. 

Nu e despre titluri sau bani, e despre onoare și povestea de dragoste pe care am dezvoltat-o cu tenisul în ultimii 25 de ani”, a scris jucătoarea română pe Instagram.

Conform prospectului, roxadustat este un medicament anti-anemie. Deocamdată nimeni nu știe cum a ajuns în corpul sportivei, cert este că ea se află acum, conform regulamentului, în stare de suspendare provizorie.

Aflată pe locul 9 în clasamentul mondial, Simona Halep nu a mai jucat de la US Open, acolo unde a fost eliminată în primul tur de ucraineanca Daria Snigur (125 WTA). Ea a anunțat apoi că nu va mai evolua deloc în acest sezon pentru că vrea să se refacă după o serie de accidentări.

image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net