Halep dezamăgește la US Open: eliminată în primul tur, de o jucătoare în afara Top100

O oră și 42 de minute - atât a durat parcursul Simonei Halep la ultimul turneu de Grand Slam al anului, US Open. Românca a cedat în fața sportivei din Ucraina Daria Snigur (124 WTA) - încă din primul set, a fost ezitantă și a pierdut cu 2-6, apoi a avut o „zvâcnire” și a egalat cu 6-0, însă în decisiv „a predat armele”, 4-6. 

Simona Halep părăsește US Open, încă de la debut (FOTO: EPA)
Simona Halep părăsește US Open, încă de la debut (FOTO: EPA)

Înfrângerea este una curioasă, dat fiind faptul că cea care a eliminat-o pe Simona Halep de la US Open nici măcar nu este în Top100 în rândul sportivelor lumii. Poate motivată de celebritatea româncei, Daria Snigur a etalat cel mai bun joc al carierei sale de până acum, nu i-a iertat Simonei Halep niciun moment de slăbiciune și a mizat pe greșelile neforțate ale acesteia pentru a-și adjudeca meciul.

Eliminarea de la US Open îi încurcă planurile Simonei Halep

Simona Halep și Daria Snigur s-au întâlnit pentru prima dată pe terenul de joc, românca venind după accidentarea suferită în turneul de la Cincinnati, SUA, la coapsa dreaptă. Mai departe, Daria Snigur se va duela, în turul secund la US Open, cu învingătoarea meciului dintre poloneza Magdalena Fręch (104 WTA) și canadiana Rebecca Marino (112 WTA).

Sportiva din Constanța pleacă acasă de la US Open cu amintirea celui mai bun rezultat, realizat acum destulă vreme, în 2015, când ajungea în faza semifinalelor. Pe atunci, românca rata calificarea în ultimul act, după ce a fost învinsă de italianca Flavia Pennetta. Revenind în prezent, Simona Halep va avea dificultăți în păstrarea locului său în ierarhia mondială a tenisului feminin, dat fiind faptul că avea puncte de apărat la US Open, unde anul trecut ajunsese în faza optimilor de finală. 

Înainte de acest meci, Simona Halep este considerată de specialiști a doua mare favorită pentru câștigarea trofeului, după liderul mondial WTA, poloneza Iga Świątek. Anul acesta, premiile la US Open depășesc 60 de milioane de dolari, stabilind un record - precedentul era consemnat, în 2021, la 57,5 milioane de dolari.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
FCSB Rapid (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net