Vești proaste pentru Simona Halep: românca a ieşit din Top 1.000 WTA

Ultima actualizare:

În contextul în care nu a mai evoluat în nicio competiție oficială de aproape un an, Simona Halep a ieşit din top 1.000 WTA, coborând nu mai puțin de 562 de locuri în ierarhia mondială feminină și ocupând poziția cu numărul 1.140, fiind o chestiune de timp, până va dispărea complet.

Simona Halep va dispărea, în curând, din ierarhia WTA (FOTO: Getty Images)
Simona Halep va dispărea, în curând, din ierarhia WTA (FOTO: Getty Images)

Suspendată provizoriu de aproape un an, în urma depistării pozitive cu roxadustat, românca de 31 de ani se află într-o situație care pare fără ieșire: după ce a avut parte de numeroase amânări, până să aibă ocazia să își susțină nevinovăția, acum se găsește în mijlocul unei agonii prelungite și în privința Agenției Internaționale pentru Integritate, care întârzie o decizie în cazul său. Ultimul turneu la care a jucat Simona Halep, înainte de izbucnirea scandalului de dopaj, a fost un Grand Slam, US Open. Pe atunci, românca evolua în runda inaugurală a turneului de la Flushing Meadows, pierzând în trei seturi în fața ucrainencei Daria Snigur, înainte de a fi testată pozitiv la o substanță interzisă și, ulterior, suspendată temporar din circuitele WTA și ITF.

România, patru jucătoare în Top100 WTA

Totuși, Simona Halep s-a atrenat în tot acest răstimp, păstrând legătura și cu antrenorul său, Patrick Mouratoglou. Acesta din urmă nu a pierdut timpul, însă, pregătind alți sportivi - cel mai recent, a fost surprins în Statele Unite ale Americii, la New York, antrenând o jucătoare din Kazahstan, Asiya Dair.
În ceea ce privește celelalte jucătoare de tenis din România, țara noastră numără patru jucătoare în Top100 WTA: Sorana Cîrstea este sportiva cel mai bine clasată, fiind pe locul 30, urmată de Irina Begu pe 40, Ana Bogdan pe 59 și Jaqueline Cristian pe 100. Lider continuă să fie poloneza Iga Świątek, urmată de bielorusa Arina Sabalenka şi de americanca Jessica Pegula.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net