Vis sfărâmat pentru Simona Halep: a fost învinsă în semifinală la Wimbledon

Ultima actualizare:

Zi tristă pentru Simona Halep și pentru fanii tenisului românesc. Românca a fost învinsă în semifinalele turneului de la Wimbledon și a scăpat printre degete un titlu pe care parcă scria numele ei, atât de ușor părea să-i fie traseul. Elena Rynakina, însă, a profitat de șansa ei și s-a calificat în premieră într-o finală de Grand Slam.

Simona Halep nu pierduse nici un set până în semifinale (FOTO: EPA)
Simona Halep nu pierduse nici un set până în semifinale (FOTO: EPA)

Simona Halep a fost învinsă în penultimul act de la Londra în două seturi, scor 6-3, 6-4, și probabil că va plânge mult timp după șansa ratată. Pentru că, trebuie să recunoaștem, atât forma arătată la acest turneu, cât și șansa nesperată de a fi aproape singură pe tablou din punct de vedere al valorii, ne făcea să visăm cu ochii deschiși către primirea de luni, de la salonul oficial al Aeroportului ”Henri Coandă”, acolo unde avea să ne prezinte din nou trofeul cucerit la Wimbledon. Numai că presiunea și poate o ușoară lejeritate în abordarea meciului aveau să o coste pe jucătoarea noastră chiar în meciul în care probabil că nu își făcea mari probleme. Pentru că Rybakina părea a fi sub nivelul Amandei Anisimova, jucătoarea pe care Halep a spulberat-o în sferturi, sau al numărului 4 mondial Paula Badosa, căreia Simona i-a lăsat doar trei game-uri și care probabil că se mai întreabă și acum ce a lovit-o în optimile de finală. Mai mult, până în semifinale, Halep nu avea nici un set pierdut la actuala ediție. Toate acestea o făceau pe constănțeancă nu mare, ci imensă favorită a acestei ediții a turneului. Numai că, pentru că așa e în tenis, Halep a prins tocmai ieri acea zi slabă și a trebuit să se recunoască învinsă. De o jucătoare pe care, sigur, o va învinge de trei ori în următoarele trei partide.

A fost a treia semifinală jucată de Simona Halep la Wimbledon

Pentru Simona Halep, aceasta a fost cea de-a trei semifinală jucată la Wimbledon. Ea a fost învinsă de Eugenie Bouchard în 2014, scor 7-6, 6-2, în finală canadianca fiind învinsă de Petra Kvitova. Apoi, în 2019, Simona a trecut cu scorul de 6-1, 6-3 de ucraineanca Elina Svitolina. Acel parcurs s-a încununat cu superbul succes obținut în ultimul act, contra americancei Serena Williams, scor 6-2, 6-2.

Acum, pentru jucătoarea noastră urmează o perioadă de pauză în care va încerca să treacă peste deziluzia scăpării printre degete a unui titlu care părea asigurat. Apoi, ca relua pregătirea pentru competițiile din circuitul american de hard care va culmina cu US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net