Wimbledon și-a aflat campioana. Record pentru Krejčíková, la cei 28 de ani ai săi

Cehoaica Barbora Krejčíková (32 WTA) a câştigat în premieră turneul de la Wimbledon, consemnând cel de-al doilea său titlu de Grand Slam, după ce a învins-o, sâmbătă, de sportiva italiană Jasmine Paolini (7 WTA), scor 6-2, 2-6, 6-4.

Barbora Krejčíková, campioana de la Wimbledon (FOTO: EPA)
Barbora Krejčíková, campioana de la Wimbledon (FOTO: EPA)

De altfel, la cei 28 de ani ai săi, Krejčíková se remarcă drept cea mai matură jucătoare in istoria „sportului alb”, care reușește să se impună la Wimbledon, după Angelique Kerber, în urmă cu şase ani. De altfel, triumful său în competiția din Londra îi aduce o sumă considerabilă, de 3.180.000 de euro.
„Cred că nimeni nu crede cu adevărat. Nimeni nu crede că am ajuns în finală. Și nimeni nu va crede că am câștigat Wimbledon”, a spus, „gâtuită” de emoții, noua campioană, adăugând: „Nu am cuvinte! Este incredibil ce tocmai s-a întâmplat. Este, cu siguranță, cea mai frumoasă zi din cariera mea în tenis și cea mai frumoasă zi din viața mea! Este foarte greu să explic ce simt, acum. Aș vrea să o felicit pe Jasmine și echipa ei. A avut două săptămâni minunate. A fost o finală grozavă. Ne-am luptat pentru fiecare minge. La final, eu am fost cea norocoasă. Pe de altă parte, ea a jucat finala Roland Garros, în urmă cu doar câteva săptămâni. Este uimitor ce a reușit să realizeze într-o perioadă atât de scurtă. Felicitări!”, a concluzionat cehoaica, impresionată de adversara ei. 

Alcaraz și Djoković dispută trofeul de la masculin

„Să văd stadionul plin e un vis devenit realitate! O felicit pe Barbora, ai jucat incredibil, un tenis atât de frumos! În aceste ultime săptămâni, am primit foarte mult sprijin din partea tuturor fanilor, le mulțumesc din suflet! Sunt un pic tristă, nu-mi vine să zâmbesc, mă uitam la televizor când eram mică, țineam cu Federer, au fost două săptămâni grozave, până la urmă este o zi bună”, a declarat și Jasmine Paolini.
Finala Wimbledon de la masculin îi aduce față în față pe spaniolul Carlos Alcaraz (3 WTA) si sârbul Novak Djoković (2 ATP), fiind programată să se dispute, duminică, de la ora 16.00, pe Eurosport. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Kosovo Romania (Sportpictures) jpg
Denis Dragus (Sportpictures) jpg
Mircea Lucescu (Sportpictures) jpg
Kosovo Romania (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (Facebook) jpg
Mircea Lucescu (Sportpictures) jpg
Ionel Ganea. FOTO Mediafax Foto / Sebastian Tătaru
alexoi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net