5 strategii în Liga 1. Echipele de fotbal din România pun țara la cale

Ultima actualizare:

Mai multe grupări din Liga 1 se confruntă cu mari probleme financiare. În acest context, până și „granzii” sunt nevoiți să strângă cureaua. Vremurile în care conducătorii din fotbalul nostru ieșeau la rampă cu declarații pompoase, de genul „lăsați-ne să ne antrenăm pentru Liga Campionilor!”, au trecut. În acest moment, tot mai multe cluburi din Liga 1 se gândesc la supraviețuire. Și planurile lor se înscriu în această direcție.

Liderul CFR Cluj va juca pe terenul rivalei FCSB în 23 ianuarie (Foto: sportpictures.eu)
Liderul CFR Cluj va juca pe terenul rivalei FCSB în 23 ianuarie (Foto: sportpictures.eu)

Iată care ar fi strategiile a 5 cluburi din elita fotbalului românesc:

1. CFR Cluj, tace și face! Campioană în ultimii 4 ani, gruparea din orașul transilvan rămâne marea favorită și în această ediție. Iar pentru a-și duce planul la bun sfârșit, Dan Petrescu face unele mutări ce par a fi surprinzătoare pentru rivale. La această categorie se înscrie transferul lui Marko Dugandzic (27 de ani), parafat la puțin timp după cel al unui alt atacant de careu, Sergiu Buș. Petrescu spune că a mai pus ochii și pe alți jucători, însă nu divulgă numele lor fiindcă așa ”prețul lor poate să crească brusc”.

2. FCSB face economii. Campioană la transferuri, și nu de ieri, de azi, gruparea din Berceni pare a aborda a doua parte a campionatului cu o altă strategie. Mai precis, fără a transfera pe cineva! În plus, a început și o remaniere a lotului de jucători. "Suntem pe locul 2. Avem locul de cupe europene asigurat. Am scăpat de Budescu, 25.000 salariu. În vară pleacă și Keșeru. Poate pleacă și Tănase, dacă-l transferăm. Eu încerc să mă acopăr. Nu risc banii mei! Bani de la mine nu mai dau”, a spus Gigi Becali la Pro X.

3. Dinamo mizează pe trecut. Amenințată cu retrogradarea, gruparea alb-roșie încearcă o nouă salvare in extremis. Și cum imaginea contează, aceasta l-a numit team-manager pe fostul internațional Florin Răducioiu. ”Avem nevoie de imaginea lui. Am căutat persoane pozitive la club. Am vrut să aduc foşti mari dinamovişti cu imagine foarte bună şi mă bucur că am reuşit cu Florin El va sta foarte aproape de Flavius Stoican, de jucători. Va fi o interfaţă între echipă, suporteri, presă. O să-l folosim şi la a vedea jucători. A sunat deja în Italia la foşti colegi de-ai lui, acum impresari, să căutăm jucători”, a explicat președintele Iuliu Mureșan.

4. Rapid își oblojește rănile. Promovată în vara trecută, formația giuleșteană a surprins atât prin jocul ei, cât și prin rezultatele înregistrate. Astfel că, după 21 de etape, aceasta ocupă un merituos loc 7. Cu toate acestea, rapidiștii declară în continuare că obiectivul lor pentru această ediție de campionat o reprezintă evitarea retrogradării. Cum nu pot fi transferați cine știe ce mari jucători, antrenorul Iosif își dorește că aceia accidențați la sfârșitul lui 2021 să se refacă într-un timp cât mai scurt.

5. Farul își modenizează baza. Pentru echipa lui Gică Hagi recâștigarea titlului de campioană a României și chiar o clasare pe un loc care să o ducă în cupele europene par a fi obiective imposibile în acest an competițional. Privind spre viitor, „Regele” și-a propus să-și modernizeze baza sportivă pe care a ridicat-o la Ovidiu. ” Trebuie uşor, uşor să devenim o putere. Să ne dezvoltăm cât mai mult. Avem de făcut multe terenuri în continuare. Clădirea trebuie terminată. În vară o prezentăm. Vrem să avem cea mai frumoasă bază din România, nouă, făcută de arhitect, la nivel european”, a declarat recent Hagi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net