A noua oară când pleacă: FCU Craiova se desparte de Nicolò Napoli. Cine urmează

Ultima actualizare:

Zvonurile despre plecarea lui Nicolò Napoli de la FCU Craiova se confirmă și antrenorul nu va mai continua pe banca tehnică a oltenilor. În locul său a fost numit portughezul Joao Janeiro, în vârstă de 41 de ani, care a antrenat ultima oară la Debrecen, locul patru, în primul eșalon maghiar.   

Nicolò Napoli se desparte de FCU Craiova pentru a noua oară (FOTO: Sportpictures)
Nicolò Napoli se desparte de FCU Craiova pentru a noua oară (FOTO: Sportpictures)

Înțelegerea lui Nicolò Napoli cu FCU Craiova expiră la finele lunii iunie, iar până atunci Joao Janeiro va avea timp să se acomodeze deja cu echipa din Superliga României. Contractul său va fi prevăzut pentru întreg sezonul 2023/2024, având totodată opțiunea de prelungire din partea clubului pe încă an.

Cine este noul antrenor al oltenilor

Noul „principal” de la FCU Craiova, Joao Janeiro, a antrenat în Ungaria, Slovacia și SUA, începându-și cariera la Belenenses, acolo unde a ocupat funcția de antrenor secund. Apoi, au urmat experiențe la Loures, Cova Piedade B, SU 1º Dezembro și alte formații portugheze. Totodată, câteva luni din anul 2018 a activat în SUA, la FC Tulsa, pentru a reveni, mai apoi, în fotbalul european, în Ungaria, la Szeged. Experiența din țara vecină nu s-a oprit aici, urmând Kisvárda, ca ulterior să aleagă Slovacia și să o antreneze pe Dunajská Streda, echipă împotriva căreia a evoluat și FCSB, în cadrul preliminariilor din Conference League. 

Revenind la Nicolò Napoli, antrenorul italian preluase FCU Craiova în luna noiembrie, acceptând să fie la cârma echipei într-o situație delicată și consemnând o serie de rezultate care au încadrat-o în play-out-ul Superligii României. Aici, oltenii sunt lideri, având acumulate 35 de puncte și aflându-se pe un loc care duce în preliminariile Conference League. În ultimul său mandat la olteni, Nicolò Napoli a adunat 24 de meciuri, bilanțul său pe banca tehnică fiind de 13 victorii, șase remize și cinci înfrângeri.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net