Stadionul „Nicolae Dobrin” prinde contur. Cifrele arenei din Pitești

Ultima actualizare:

Stadionul „Nicolae Dobrin” avansează, între timp statul scoțând la licitație construcția viitoarei arene.

Proiectul viitorului stadion „Nicolae Dobrin” (FOTO: Facebook)
Proiectul viitorului stadion „Nicolae Dobrin” (FOTO: Facebook)

Concret, Compania Națională de Investiții a scos la licitație în SICAP un contract de aproape 69 de milioane de euro pentru lucrări de proiectare și construcție a noului stadion, investiție aprobată spre finanțare de la bugetul de stat, încă din decembrie 2022, notează Economedia.
Deocamdată, următoarea etapă pentru vechiul stadion este cea de demolare, iar contractul de construcție se va întinde pe 96 luni - dintre acestea, șapte luni vor fi pentru proiectare, urmând ca 29 de luni să fie atribuite execuției, iar 60 de luni să fie perioada de garanție de bună execuție a lucrărilor.

Va respecta cele mai înalte standarde UEFA

Viitoarea arenă va putea găzdui peste 15.000 de spectatori. Construit pentru prima dată în 1964, stadionul „Nicolae Dobrin” a avut mai multe denumiri, de-a lungul vremii: inițial numit „1 Mai”, după s-a schimbat în „Municipal” și, într-un final, căpătând numele actual. Printre facilitățile viitorului stadion se numără sistem de iluminare a fațadei prin tehnologie LED, muzeu al clubului și magazin de prezentare al FC Argeș, sală de forță, săli pentru saună, sală de recuperare, cabinet medical, cabinet antidoping și sală de antrenament multifuncțională.

De altfel, Pitești nu este singurul loc unde se pregătește o construcție de asemenea anvergură - tot în lucru este și stadionul „Gheorghe Hagi”, din Constanța. Costurile pentru construcție sunt estimate în jurul a 100 de milioane de euro, stadionul urmând să fie „casă” pentru liderul din Superliga României, Farul Constanța. Estimările pentru noua arenă sunt să fie gata până la finele anului 2024 și atât cea din Constanța, cât și din Pitești, sunt gândite să respecte reglementările UEFA pentru asigurarea nivelului maxim al cerințelor, patru, întocmai ca majoritatea stadioanelor nou construite în România, în ultimii ani.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Charlotte colaj jpg
image
image
image
image
image
image
romania bucurie jpg
Nicolae Stanciu (Sportpictures) jpg
Simona Halep (Sportpictures) jpg
Andrei Burca (Sportpictures) jpg
Edi Iordanescu, Sportpictures jpg
Marius Marin (Sportpictures) jpg
Edi Iordanescu (Facebook) jpg
Germania Scotia (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net