Interviu memorabil al lui Răducioiu. Care este marele regret al carierei sale

Între timp în vârstă de 53 de ani, Florin Răducioiu a fost unul dintre fotbaliștii români, care au avut norocul și determinarea să aibă un parcurs internațional.

Florin Răducioiu (stânga), unul dintre fotbaliștii din „Generația de Aur” (FOTO: Getty Images)
Florin Răducioiu (stânga), unul dintre fotbaliștii din „Generația de Aur” (FOTO: Getty Images)

Într-un interviu oferit pentru presa din Spania, fostul jucător al lui AC Milan, AS Monaco, Espanyol sau West Ham a rememorat mai multe momente din cariera sa, mărturisind și care este marele său regret. 

„Vreau să le dau câteva sfaturi tinerilor. Au trecut 20 de ani de la retragere. Acum, toți jucătorii sunt inteligenți și au agenți. Ca fotbalist, poți să-ți iei un an sabatic. Dar atunci trebuie să ai idei clare, pentru că urmează o altă viață. Ce vrei să faci? Să fii director sportiv, antrenor. Nu prea mai există altceva. Ieși din fotbal și faci altceva. Nu poți să pierzi mult timp, pentru că te obișnuiești și nu vrei să faci nimic. Dacă ai bani, crezi că o să dureze. Nu poți să știi ce se poate întâmpla. În cazul meu, regret! La Monaco am petrecut nouă ani fără să fac nimic, au fost irosiți. Pentru mine, ca om, a fost o greșeală. Monaco, șampanie, bling-bling... Dacă aș putea să mă întorc în trecut, i-aș arăta familiei mele că sunt bărbat și aș munci”, a declarat Florin Răducioiu, în discuția avută cu jurnaliștii de la publicația spaniolă „AS”.  

Substanțele controversate, care au speriat foștii fotbaliști 

Fostul jucător român a vorbit și despre moartea lui Gianluca Vialli, petrecută în luna ianuarie, la doar 58 de ani. Atunci, mulți oameni s-au întrebat dacă nu cumva substanțele care erau administrate sportivilor, la acea vreme, i-au grăbit în vreun fel sfârșitul. „Ce pot să spun este că, atunci când eram la Brescia, la fiecare meci ni se administrau niște injecții cu un lichid roșu, care arăta ca sângele. Am vorbit cu medicul și mi-a spus că sunt vitamine, care fac ca mușchiul să obosească mai greu. Mi-a spus că este un lucru normal. La AC Milan, îmi amintesc că ne dădeau pastile. (...) Mulți s-au întrebat ce ne dădeau la acea vreme. Poate a fost doar o fatalitate sau poate procesele au fost accelerate din cauza acelor produse. Eu mă simt foarte bine la 53 de ani”, a mai spus fostul atacant.

Dincolo de toate, Florin Răducioiu rămâne primul fotbalist din istoria „sportului rege”, care a marcat în toate cele cinci campionate mari de pe continentul nostru, în Anglia, Franța, Germania, Italia și Spania. Iar succesul său și-a lăsat amprenta și în parcursul la echipa națională a României, pentru care a înscris 21 de goluri, în cele 40 de meciuri, dintre acestea patru reușite fiind consemnate chiar la Campionatul Mondial din 1994, bifând atunci cea mai bună performanță a unui român la cea mai tare competiție de fotbal între țări.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net