Finalul unei ere: FC Barcelona rămâne, după 18 ani, fără cel mai vechi jucător

Ultima actualizare:

FC Barcelona, gruparea care arată din ce în ce mai puțin ca echipa de altădată, va rămâne fără cel mai vechi jucător de fotbal al său - asta pentru că Sergio Busquets se află în ultimele luni de contract și nu a dorit să își prelungească înțelegerea la echipă. Fotbalistul de 34 de ani, de altfel și purtătorul banderolei de căpitan al FC Barcelona, ar putea părăsi gruparea de pe Camp Nou, după aproape două decenii. 

Sergio Busquets pleacă de la FC Barcelona, la finele lunii iunie (FOTO: Getty Images)
Sergio Busquets pleacă de la FC Barcelona, la finele lunii iunie (FOTO: Getty Images)

Inițial, presa internaționala a notat că, în urma unor discuții purtate cu antrenorul Xavi, dar și cu oficialii clubului blaugrana, în ultima vreme, Sergio Busquets s-ar fi decis asupra viitorului său și ar dori o schimbare. Potrivit acesteia, mijlocașul spaniol nu ar fi vrut să-și mai prelungească înțelegerea cu FC Barcelona, care îi expiră la finele lunii iulie. Vestea plecării sale a fost o lovitură pentru suporterii grupării catalane, dați fiind cei 18 ani petrecuți aici și nici măcar Xavi nu a reușit să îl întoarcă din drum și să-l facă pe Sergio Busquets să nu lase tricoul de pe Camp Nou în detrimentul altei formații. 

Clubul a anunțat oficial „ruptura” de căpitanul său

„A fost o aventură de neuitat, o onoare şi un motiv de mândrie că am putut purta acest ecuson, dar totul are un sfârşit”, au fost cuvintele căpitanului, FC Barcelona anunțând oficial despărțirea de el.
De numele lui Sergio Busquets se leagă un număr impresionant de trofee, palmaresul acestuia, din perioada 2005-2022, de la FC Barcelona, cuprinzând câte trei Cupe Mondiale ale Cluburilor FIFA, Ligi ale Campionilor și Supercupe ale Europei, dar și opt titluri în Spania și șapte Cupe ale opt Supercupe ale aceleiași țări. De altfel, spaniolul este al treilea cel mai selecţionat jucător din istoria clubului catalan, cu 719 prezenţe, fiind devansat doar pe Xavi, cu 767 şi Lionel Messi, cu 778. De asemenea, Sergio Busquets este campion mondial şi campion european cu naționala Spaniei, iar mai departe sunt șanse să ajungă fie în fotbalul saudit, fie în MLS. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
image
actualitate.net
image
actualitate.net