Haaland, direct în istorie: cel mai bun marcator din Anglia într-un sezon

Ultima actualizare:

Erling Haaland dă noi valențe cuvântului „imposibil”, reușind să cucerească record după record în fotbal, la cei numai 22 de ani ai săi.

Erling Haaland doboară record după record (FOTO: Getty Images)
Erling Haaland doboară record după record (FOTO: Getty Images)

Cel mai recent, atacantul norvegian a devenit, miercuri seară, cel mai bun marcator din Premier League, în toate formatele, după ce a marcat al 35-lea său gol pentru Manchester City în meciul West Ham, scor 3-0. Astfel, fotbalistul nordic a ajuns la nu mai puțin de 35 de goluri înscrise în 31 de meciuri, în acest sezon. Anterior, recordul -34 de goluri- le aparținea lui Andy Cole (Newcastle, 1993/1994) şi Alan Shearer (Blackburn, 1994/1995). Erling Haaland i-a egalat, duminică, după meciul cu Fullham, câștigat de „cetățeni” cu 2-1, ca între timp să îi depășească și lucrurile au toate șansele să nu se oprească aici, dat fiind faptul că Manchester City mai are de jucat cinci meciuri de campionat, în acest sezon.

Ar da totul pentru „tripla” campionat-Cupă-Ligă

„Am vorbit cu Jack Grealish, înaintea meciului și mi-a promis că îmi va oferi pasa pentru golul recordului. A fost mingea perfectă. A fost o senzație extraordinară. A fost o seară specială, un moment special. Am trăit un sentiment genial, ca pentru fiecare gol înscris”, a declarat Erling Haaland, adăugând că nu mai vrea să vorbească de recordurile sale. „Mi se va urca la cap, mă duc acasă, mă antrenez la jocuri video, mănânc ceva și mă culc. Asta e viața mea”. Întrebat dacă ar renunța la recordul său din Premier League în detrimentul cuceririi celor trei trofee -campionat-Cupă-Ligă-, Erling Haaland a răspuns că „Da”, fără să ezite. 
„Haaland a fost special, merita acest record. Fără echipă nu ar fi putut ajunge aici, dar este un jucător deosebit. Să-i depășești pe Cole și Shearer, atacanți incredibili, chiar e ceva special”, a spus și antrenorul său, Pep Guardiola.  Cifrele norvegianului la Manchester City sunt de 51 de goluri înscrise și opt pase decisive în 45 de meciuri jucate la Manchester City, în toate competițiile. Recordul all-time în Anglia îi aparține lui Dixie Dean (Everton, 63), încă din sezonul 1927/1928, dar pare o chestiune de timp, până să fie doborât.
Manchester City e liderul primului eșalon englez, având un punct avans față de următoarea clasată, Arsenal Londra, lupta pentru titlul din Premier League dându-se între cele două formații. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net