Messi, suspendat de PSG. Prin ce i-a deranjat campionul mondial pe francezi

Lionel Messi ar fi fost suspendat de Paris Saint-Germain, urmând să părăsească echipa, în vară, informează presa franceză.

Lionel Messi are toate șansele să revină la FC Barcelona (FOTO: Getty Images)
Lionel Messi are toate șansele să revină la FC Barcelona (FOTO: Getty Images)

Pe deoparte, campionul argentinian a fost sancționat cu o suspendare de două săptămâni și cu anularea salariului aferent acestei perioade, după ce a plecat în Arabia Saudită fără acceptul clubului. Astfel, Leo Messi va rata următoarele două meciuri din campionatul francez, împotriva formaţiilor Troyes şi Ajaccio, însă ar putea reveni la partida cu AJ Auxerre, echipa portarului român Ionuţ Radu, programată să se dispute pe 21 mai.
Pe de altă parte, PSG a decis să nu-i activeze clauza de prelungire a contractului lui Leo Messi, astfel încât jucătorul de 35 de ani va pleca de la gruparea pariziană, în vară. Potrivit înțelegerii inițiale, agreate în vara lui 2022, când argentinianul a ajuns pe Parc des Princes, contractul mai avea o prevedere opțională - posibilitatea a încă unui sezon la campioana Franței. 

Prezența lui Xavi pe banca tehnică, un motiv în plus să revină la FC Barcelona

Plecarea sa de la PSG „întețește” zvonurile unei reveniri la FC Barcelona, acolo unde Leo Messi a cunoscut marea performanță. Presa internațională spune că decizia campionului mondial ar fi influențată și de către soția sa, Antonela Roccuzzo, care insistă ca familia să revină în locul pe care îl consideră acasă. Pe lângă interesul arătat de clubul de pe Camp Nou, pe lista celor care și-l doresc s-ar fi trecut atât din MLS (Inter Miami), cât și din Arabia Saudită (Al Hilal), însă argentinianul ar dori să rămână în fotbalul european cel puțin în sezon, astfel încât clubul catalan pare răspunsul „corect”.  În plus, faptul că Xavi, fostul său coleg, este antrenor la formația blaugrana poate „cântări” enorm în decizia luată de Leo Messi. Revenirea argentinianului în tricoul lui FC Barcelona ar fi o reușită de imagine pentru club, dat fiind că este cel mai bun marcator din istoria clubului, având nu mai puțin de 672 de goluri marcate în cele 778 de meciuri jucate în toate competițiile, în perioada 2004-2021.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net