Record pentru Bölöni: antrenorul român de 70 de ani este neînvins de șase luni

Ladislau Bölöni impresionează în fotbalul european, de când a preluat echipa franceză Metz având o serie de rezultate încurajatoare. Tehnicianul român în vârstă de 70 de ani ocupă banca tehnică a grupării din eșalonul secund, încă din iunie 2022 și se menține aproape de obiectivul său, acela de a promova în prima ligă franceză.

Ladislau Bölöni face treabă bună la FC Metz (FOTO: Facebook)
Ladislau Bölöni face treabă bună la FC Metz (FOTO: Facebook)

Deși primit cu scepticism la început de comunitatea din jurul echipei, conaționalul nostru „a dărâmat”, rând pe rând, prejudcățile oamenilor și s-a impus cu repeziciune. Deocamdată având echipa pe locul trei în campionat, Ladislau Bölöni consemnează, însă, o performanță importantă: n-a mai pierdut niciun meci, încă din luna octombrie a anului trecut, bilanțul său fiind de 16 victorii, 10 egaluri și șase înfrângeri în Liga a II-a din Franța.

Victorie uriașă contra lui Saint-Étienne

„După o primă parte de sezon slabă, metodele lui László Bölöni par să dea roade la FC Metz. 16 victorii, 10 egaluri şi şase înfrângeri în Ligue 2, iar parcursul lui László Bölöni în fruntea lui FC Metz începe să-i convingă chiar şi pe cei mai sceptici dintre observatori. Un lucru este cert, povestea de dragoste dintre clubul Granat şi László Bölöni abia a început”, au notat cei de la Letsgometz.com, citați de „Prosport”
Cel mai recent, Metz a reușit să se impună împotriva lui Saint-Étienne, echipa cu cele mai multe titluri în Ligue 1, în număr de 10. „Este una dintre cele mai mari victorii ale noastre, din acest sezon, o victorie grozavă din mai multe motive. Mai întâi, pentru că vine contra unui club cu o istorie extraordinară, apoi în fața unui public care trebuie salutat și felicitat, chiar dacă a fost împotriva noastră, ceea ce este logic și normal. În aceste condiții, să faci un joc, așa cum am făcut în prima repriză și cum ne-am luptat în repriza a doua, când am rămas în zece oameni, este grozav. Nu-mi amintesc cine a spus asta: e bine să fii primul, dar este și mai important să fii printre primii”, a declarat Ladislau Bölöni la conferința de presă.
Rezultatele sale l-au făcut să fie repede apreciat de jucători, încurajat de fani și susținut de oficialii clubului, așa încât, indiferent dacă își va atinge obiectivul de promovare sau nu, antrenorul român mai are mininum un an de contract cu Metz. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net