Mircea Lucescu, operat în Ucraina. Care este starea antrenorului român

Antrenorul român în vârstă de 77 de ani a suferit, luni, o intervenție chirurgicală, potrivit anunțului făcut de clubul său. Mircea Lucescu a fost operat la picior de coxartroză, iar oficialii lui Dinamo Kiev au punctat că intervenţia chirugicală a fost un succes și că antrenorul de fotbal este „într-o dispoziţie excelentă”. Dat fiind faptul că are un istoric cu probleme cardiace, în contextul celor două preinfarcturi suferite - în 1992 și în 2009 -, operația s-a desfășurat abia după un control cardiologic amănunțit.

Mircea Lucescu, antrenorul lui Dinamo Kiev (FOTO: Getty Images)
Mircea Lucescu, antrenorul lui Dinamo Kiev (FOTO: Getty Images)

Vestea că se va opera a fost făcută de Mircea Lucescu, în urmă cu o săptămână și jumătate, la finele remizei obținute de Dinamo Kiev cu Șahtior Donețk, 1-1. Durerile provocate de coxartroză, diagonosticul său, sunt recunoscute pentru disconfortul lor accentuat și presupun degradarea lentă și progresia ireversibilă a cartilajului articular de la nivelul șoldului.

A preferat o operație în Ucraina pentru a fi mai aproape de echipă

Tehnicianul a preferat să se opereze în Ucraina pentru a-și arăta angajamentul şi susţinerea faţă de țara unde activează și poporul acesteia. Astfel, Mircea Lucescu poate să rămână aproape de echipă şi să monitorizeze procesul de pregătire al acesteia. „Voi face la Kiev intervenția chirurgicală, pentru că am încredere în doctorii ucraineni. Aș fi putut merge în alte țări, dar am hotărât să mă operez aici. Este important pentru echipă, e important pentru club”, a declarat antrenorul.
Planul este ca Mircea Lucescu să înceapă recuperarea sub supravegherea medicilor din Kiev, „dublată” de cea a celor de la club, fiind de sperat o recuperare de rapidă și de succes. „Antrenorul este într-o dispoziţie excelentă, cu o stare de spirit bună şi este deja nerăbdător să se apuce de treabă. Luni, el a făcut deja primii paşi în jurul secţiei. Mircea Lucescu transmite salutări echipei şi fanilor săi”, se arată în comunicarea celor de la Dinamo Kiev. În răstimp, Mircea Lucescu a pasat responsabilitățile de pe banca tehnică către asistentul său, Oleksandr Shovkovskyi. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net