Chivu, declarații răscolitoare: „Medicamentul pe care îl luam îmi sucea mințile”

Ultima actualizare:

Unul dintre cei mai marcanți jucători români din fotbalul italian, Cristi Chivu, n-a fost deloc lipsit de provocări, pe parcursul carierei sale. Între timp ajuns la 42 de ani și ocupând funcția de antrenor al echipei de U19 a lui Internazionale Milano, fostul fundaș al lui Inter rememorat o perioadă dramatică, petrecută în preajma lui 2010. 

Cristi Chivu a jucat patru ani cu o cască, în urma unei accidentări la cap (FOTO: Getty Images)
Cristi Chivu a jucat patru ani cu o cască, în urma unei accidentări la cap (FOTO: Getty Images)

Înapoi în timp, în primele zile de ianuarie din acel an, Cristi Chivu suferea o accidentare periculoasă la cap, în timpul unei partide cu Chievo. Două luni și jumătate avea să lipsească de pe teren, revenind la timp pentru a cuceri „tripla” acelui sezon, dar având o serie de probleme deloc ușor de gestionat.  

Într-o discuție cu jurnaliștii de la „Corriere dello Sport”, Cristi Chivu a dezvăluit cât de mult îl afectau negativ medicamentele pe care trebuia să le ia, în urma acelei accidentări și cum îl făceau să fie alt om, determinându-i reacții pline de agresivitate, total opuse felului în care obișnuia să se comporte, până atunci. 
După două luni și jumătate eram pe teren, cu toate temerile și incertitudinile mele. Jucând, am suferit mai ales la duelurile de cap. Toate medicamentele pe care le luam, după acel moment, m-au determinat să fac lucruri care nu mă caracterizau. Nimeni nu știe, însă, că luam medicamente care îmi luau mințile. Îmi amintesc cum coechipierii mi-au sunat soția acasă și au întrebat-o dacă totul este în regulă. Dacă am fost agresiv acasă, dacă am pus mâna pe ea. Acest lucru vreau să fie foarte clar, a fost din cauza medicamentului. Ar fi trebuit să iau pastile timp de două luni, dar le-am dus mai departe timp de nouă luni. Vreau să subliniez asta”, a povestit fostul căpitan al echipei naționale, despre medicamentul numit „dintoină”, prescris în tratamentul unor tipuri de epilepsie.
După revenirea pe teren, în urma acelei accidentări dificile, Cristi Chivu a jucat cu o cască de protecție până la finele carierei sale de fotbalist, în anul 2014. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net