Nicușor Stanciu, pe lista selectă a lui Hagi și Chivu. Promisiunile căpitanului

Echipa națională a României se pregătește pentru cele două dueluri, programate în luna martie, în cadrul preliminariilor de la EURO 2024.

Nicolae Stanciu are toate șansele să preia din nou rolul de lider la națională (FOTO: Sportpictures)
Nicolae Stanciu are toate șansele să preia din nou rolul de lider la națională (FOTO: Sportpictures)

În absența lui Vlad Chiricheș, căpitanul tradițional al primei reprezentative a țării noastre, banderola îi va reveni, cel mai probabil, lui Nicolae Stanciu, mijlocașul de 29 de ani legitimat la Wuhan Three Towns.
Jucătorul din fotbalul chinez nu se ferește de responsabilitatea ipostazei de lider la națională, declarând potrivit as.ro: „Am purtat banderola, cât nu era Vlad aici. Îmi pare rău că nu e, aveam foarte mare nevoie de el. Sunt pregătit să fiu căpitan, ştiu ceea ce înseamnă şi ce responsabilitate aduce”. De altfel, Nicușor Stanciu s-a arătat optimist, spunând că este o grupă din care „tricolorii” pot merge mai departe și să obțină prima calificare la un turneu final, după opt ani.
Vlad Chiricheș se află încă în recuperare, după accidentarea suferită, luna trecută, astfel încât nu a fost inclus pe lista celor 26 de jucători chemați la națională. Revenind la Nicolae Stanciu, valoarea mijlocașului estimată de site-urile de specialitate depășește șase milioane de euro, din primăvara anului trecut lăsând fotbalul european pentru cel asiatic. La națională, cifrele sale însumează 56 de selecții, 11 goluri și opt pase decisive. 

„Regele”, lider detașat în clasamentul căpitanilor

Variantă de încredere pentru a fi căpitan, în lipsa lui Vlad Chiricheș, Nicoale Stanciu face parte din lista selectă a purtătorilor de banderolă de la națională. Liderul ei detașat este, fără doar și poate, Gheorghe Hagi, cel supranumit „Regele” având nu mai puțin de 124 de meciuri în care și-a condus echipa din teren. În spatele său se află Cristi Chivu, cu 75 de partide jucate drept căpitan al României. Orientativ, Vlad Chiricheș, căpitanul „de drept” în prezent, numără 43 de confruntări, în care a purtat banderola la prima reprezentativă a țării noastre.
România împarte grupa cu Elveția, Israel, Kosovo, Belarus și Andorra, iar regula spune că se califică primele două clasate, din fiecare cele 10 grupe preliminare, urmând ca ultimele trei locuri să fie decise în martie 2024, în urma play-off-ului din Liga Națiunilor.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
roland garros gettyimages 1278043701 jpeg
hagi petrescu jpg
Simona Halep jpg
alexia carutasu tragere la sorti jpg
Ştefan Radu FOTO SS Lazio