Înfrânți în cinci minute: România a pierdut amicalul cu Slovenia și rămâne fără căpitan

Echipa națională n-a găsit calea către victorie nici în meciul amical cu Slovenia, disputat joi, la Cluj-Napoca.

România n-a avut nicio șansă la victorie (FOTO: Sportpictures)
România n-a avut nicio șansă la victorie (FOTO: Sportpictures)

Fotbaliștii lui Edi Iordănescu au fost învinși cu 1-2 – mai întâi, oaspeții au deschis scorul, prin Benjamin Šeško, care a înscris printr-o lovitură de cap ('26). Abia dacă a durat cinci minute, până când slovenii și-au majorat avantajul, de data aceasta prin Andraž Šporar, iar pentru România cel care a redus din diferență a fost Denis Drăguş ('64), ajutat de pasa inspirată a lui Cristian Manea.

„Un rezultat care nu e pozitiv, dar un test foarte pozitiv. Știți cu toții contextul, n-are rost să construim alibiuri în jurul lui. E clar că am văzut o echipă bine sudată în prima repriză, Slovenia, cu o echipă care se caută, fără repere. Am intrat puțin și în panică, pentru că nu am găsit consistență și nu am putut face progres.
Probleme avem, pentru că dacă n-am avea, am fi și noi acum în Qatar. Le avem, este important pentru mine că am răspunsuri. Le-am primit, știu unde suferim, știu unde trebuie să intervenim. Nu pot să spun acum că e ușor să schimbi lucruri de pe o zi pe alta. Antrenamentul oficial a fost singurul moment în care am avut tot grupul. Așa va fi mereu, dar când ai continuitate cu jucătorii ți-e mai ușor să pui o fundație, ți-e mai ușor să corectezi lucruri, să dezvolți lucruri și să creezi automatisme. Dacă aveam jucătorii și nu aveam ghinioanele majore care continuă, cu accidentările și refuzurile de la club, era o cu totul altă acțiune. Încercăm continuitatea, încercăm să fim din nou eficienți și să mergem pe traiectoria bună, pe care intrasem în septembrie”
, a spus Edi Iordănescu.

Denis Drăguș, la primul gol pentru națională

„Sentiment unic, mă bucur că am și marcat, dar păcat că nu a fost un rezultat pozitiv. Cum am intrat în repriza a doua, când am jucat cu mult curaj și încredere în noi, am arătat altceva. Mă ajută enorm campionatul Belgiei, este destul de intens, bazat pe dueluri fizice, așa că m-a ajutat să mă dezvolt. Da, după ce am lovit mingea și am văzut traiectoria, știam că va fi gol. Mă bucur că am reușit să marchez și sper ca repriza a doua, una bună pentru România, să ne dea încredere pentru viitoarea campanie de calificare”, a declarat Denis Drăguș, mijlocașul celor de la Standard Liege, care a înscris primul său gol pentru naționala României.

Din selecționata Sloveniei a făcut parte și un fost jucător de la Dinamo, fundașul Miha Mevlja, care a spus de ce crede că are nevoie naționala țării noastre: „România are echipă bună, iar în repriza a doua a jucat foarte bine. Noi am jucat bine în prima parte, am dat două goluri. Apoi, am jucat mai slab, România a făcut presing sus și am luat gol. România are foarte mulți jucători tineri, dar am văzut calitate. Mai aveți nevoie de mentalitate câștigătoare”.

Încă un amical, în weekend

România va mai avea un „test”, cu Republica Moldova, doar că de data aceasta va disputa amicalul în deplasare, la Chișinău, duminică, de la 20.30. De data aceasta, Edi Iordănescu nu va mai putea conta pe căpitanul Răzvan Marin, care a primit „învoire” să evolueze doar în amicalul cu Slovenia și nu mai are acceptul clubului la care este legitimat, Empoli, pentru o altă deplasare. Mai departe, programul României prevede startul calificărilor pentru EURO2024, unde țara noastră este repartizată în Grupa I, pe care o împarte cu Elveția, Israel, Kosovo, Andorra și Belarus. Primul meci al selecționatei lui Edi Iordănescu se va disputa pe 25 martie, în Andorra.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net