Selecționerul României, apel printr-o scrisoare deschisă

Proaspăt reconfirmat în „fotoliul” de selecționer al echipei naționale, Edi Iordănescu a transmis un mesaj, în cadrul unei scrisori deschise, în care face apel către suporteri să fie alături de prima reprezentativă a țării noastre, în drumul pentru calificarea la EURO2024. 

Edi Iordănescu rămâne la națională până la finele preliminariile EURO2024 (FOTO: Sportpictures)
Edi Iordănescu rămâne la națională până la finele preliminariile EURO2024 (FOTO: Sportpictures)

„În Liga Naţiunilor am trăit o dezamăgire, dar în luna septembrie am văzut speranţă. Mă bucur că jucătorii au început să arate că pot forma, în viitorul cel mai apropiat, o echipă naţională foarte competitivă. Am văzut o schimbare de atitudine, iar de aici nu putem decât să creştem. Eu am încredere că vom reuşi! Echipa naţională ne-a dăruit multe bucurii, dar nu putem rămâne să trăim doar cu acele amintiri. Trebuie să acceptăm realitatea ca să o putem schimba. Respectăm trecutul, îl admirăm, dar trăim în prezent şi avem datoria de a face orice pentru a avea un viitor. Vă rog să luptăm împreună pentru a ne bucura împreună! Vă asigur că noi, staff-ul echipei naţionale şi jucătorii, vom da totul pentru România la fiecare meci şi ne vom ridica. Împreună vom reuşi să ajungem din nou unde am fost, la turneele finale”, a transmis Edi Iordănescu. 

„Avem concluzii pozitive și negative”

„Vă mulţumesc tuturor celor care susţineţi echipa naţională şi, cu atât mai mult, celor care aţi fost alături de noi la meciurile din acest an. Sprijinul vostru contează enorm pentru jucători, aveţi capacitatea de a aduce un plus în jocul nostru. Pentru modul în care ne-aţi susţinut şi pentru devotamentul vostru, vă mulţumesc din suflet. 

Ne aflăm într-un moment de consolidare care necesită continuitate. Am făcut o analiză şi avem concluzii pozitive şi negative. Un lucru bun este că avem o medie de vârstă care ne oferă speranţă. Fotbaliştii noştri sunt în pragul în care randamentul lor trebuie să atingă nivelul maxim. Iar jucătorii sunt principalul motiv pentru care am venit la echipa naţională şi pentru care am ales să continui pe acest drum!

Cred în ei, cred în potenţialul lor de a creşte. Sunt sigur că vor munci şi vor lupta, devenind mai buni! Una dintre concluziile negative a fost că ne lipseşte experienţa internaţională şi că avem nevoie ca jucătorii noştri din străinătate să lupte pentru obiective măreţe ca să îşi ridice nivelul. În acelaşi timp, mă bucur că FCSB şi CFR Cluj s-au calificat în grupele unei competiţii europene, îi va ajuta pe jucătorii de acolo să capete experienţă la acest nivel”, a mai spus selecționerul. 

Edi Iordănescu va rămâne alături de națională cel puțin până la finalul preliminariilor EURO2024, iar o eventuală calificare a României îi va aduce automat prelungirea înțelegerii. Selecționerul a condus echipa în două amicale, unul pierdut cu Grecia (0-1) și unul încheiat egal cu Israel (2-2). Apoi, primele meciuri oficiale au fost în grupele Ligii Națiunii, unde România a încheiat pe ultimul loc. A reușit, totuși, două victorii – una chiar împotriva liderului grupei, Bosnia și Herțegovina, a scos un egal și a pierdut trei meciuri. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

image
image
image
image
image
image
Danut Lupu (Sportpictures) jpg
Minge fotbal (Getty Images) jpg
Dani Alves (EPA) jpg
generatia de aur nationala romaniei
Simona Halep (EPA) jpg
Echipa nationala de tenis de masa a Romaniei (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
csm constanta sepsi baschet jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net