Retrogradați, dar plini de speranță. Naționala, înconjurată de optimiști

Ultima actualizare:

Naționala a încheiat grupele din Liga Națiunilor pe ultimul loc în clasament, ceea ce a venit la pachet cu retrogradarea din Divizia B în C a competiției. Totuși, jucătorii și oamenii din jurul selecționatei se arată optimiști, după cel mai recent meci, câștigat acasă cu liderul grupei, Bosnia și Herțegovina cu 4-1.

Edi Iordănescu, optimist în privința naționalei (FOTO: Sportpictures)
Edi Iordănescu, optimist în privința naționalei (FOTO: Sportpictures)

Marcatorul primului gol, Dennis Man, s-a arătat încrezător în declarațiile oferite pentru DigiSport: „O victorie bună pentru noi, pentru moral. Retrogradăm, dar cu acest meci putem privi încrezători spre viitor şi putem construi. Nu ştiu ce n-a fost bine, ce nu a mers. Ne pare rău că am retrogradat, ne doream şi noi mai mult. Ne dorim să avem evoluţii bune pentru echipa naţională. Mie îmi place să fiu încrezător, ştiu că sunt jucători foarte buni. Trebuie să clădim o naţională puternică. I-am simţit uniţi pe băieţi”.

Susținut de Mircea Lucescu

După ce a preluat naționala, în luna ianuarie a acestui an, Edi Iordănescu a strâns opt meciuri. Dintre ele, doar două au fost victorii, tot atâtea s-au încheiat la egalitate și restul au fost înfrângere după înfrângere. Totuși, selecționerul a găsit puterea de a fi optimist: „Salut atitudinea băieţilor, implicarea lor, apreciez caracterul arătat. Au arătat potenţial. Trebuie continuitate, omogenitate. Mi-aş dori să se contureze un nucleu de 30-35 de jucători, să fie continuitate. Să se intre greu în echipă şi toată lumea să-şi dea silinţa. Sper că am început să căştigăm o echipă, am văzut un joc fluid, o echipă care a avut omogenitate şi continuitate. Suporterii trebuie să rămână cu speranţa. Există un licăr de speranţă”, a declarat acesta pentru PrimaTV.

De altfel, Edi Iordănescu pare să se bucure de susținerea oamenilor cu greutate din fotbal. Mircea Lucescu a comentat situația de la națională, mizând în continuare pe actualul selecționer. „Au nevoie de rezultate să prindă curaj. Până la 1-0 se vedea că echipa avea nevoie de gol. După gol şi-au dat drumul la joc, au avut încredere mai multă. Totuşi nu e o competiţie atât de importantă. Această competiţie este folosită pentru jucătorii tineri şi formarea pentru Campionatul European şi Cupa Mondială. Ce să facă, să o ia de la capăt altul? E un rezultat promiţător. Dincolo de toate, echipa naţională are nevoie de rezultate”, a punctat și antrenorul lui Dinamo Kiev.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net