Barcelona îi „suflă” un jucător lui Real? Fotbaliștii care au fost la ambele echipe

Presa spaniolă notează că FC Barcelona și-ar fi asigurat serviciile unui fotbalist de la rivala Real Marid: în vârstă de 26 de ani, Marco Asensio, mijlocașul dreapta al grupării de pe „Santiago Bernabéu”, și-ar fi dat acordul să părăsească echipa și ar fi semnat un precontract, urmând să rămână liber de contract, în vară. Dacă zvonurile se vor adeveri, înțelegerea dintre fotbalist și formația de pe Camp Nou ar începe în vara lui 2023 și ar fi valabilă pe patru sezoane. 

Marco Asensio (dreapta, în alb), aproape de un transfer la FC Barcelona (FOTO: EPA)
Marco Asensio (dreapta, în alb), aproape de un transfer la FC Barcelona (FOTO: EPA)

De altfel, Marco Asensio pare oricum să nu-și mai găsească locul la Real Madrid, trecând pe lista rezervelor, cu toate că îmbracă tricoul „alb” din anul 2015. Iar cifrele lui în actualul sezon nu sunt tocmai îmbucurătoare: doar patru meciuri la Real Madrid, două în campionat și două în Liga Campionilor, reușind să marcheze un gol în competiția europeană. Totuși, valoarea lui Marco Asensio nu e de lepădat, Transfermarkt evaluându-l la 35 de milioane de euro. 

Pe urmele lui Hagi sau Luís Figo

În urmă cu câteva săptămâni, s-a vorbit și despre o posibilă plecare a lui Marco Asensio în Premier League sau Serie A, fără a se ajunge la un acord cu vreuna dintre aceste echipe. „Nu era o decizie care depindea de mine. Trebuie să vorbești cu clubul, cu antrenorul... Niciodată nu m-am gândit cu adevărat să pot pleca din cauza proiectului și a încrederii antrenorului. Cu Ancelotti nu am nicio problemă”, declara atunci Marco Asensio.

În cazul în care mutarea se va realiza, Marco Asensio ar „îngroșa” lista celor care au jucat la ambele formații. Raportat la traseul Real Madrid - Barcelona, însă, mijlocașul ar fi primul care ar face această schimbare, în ultimele două decenii și jumătate.

Lista fotbaliștilor care au evoluat atât la FC Barcelona, cât și la Real Madrid este, însă, consistentă și pe ea se află și Gheorghe Hagi, Ronaldo, Luís Figo sau Samuel Eto'o. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net