Starul francez Mbappé boicotează sponsorii din fast-food și pariuri

Kylian Mbappé s-a alăturat naționalei Franței, în cantonamentul dinaintea meciurilor din Liga Națiunilor, însă a anunțat că refuză să participe la şedinţa foto a primei reprezentative.

Atacantul francez se impune la națională (FOTO: EPA)
Atacantul francez se impune la națională (FOTO: EPA)

Nemulțumirea atacantului în vârstă de 23 de ani este legată de acordurile pe care echipa Franței le are cu case de pariuri și companii de fast-food, cu care jucătorul nu vrea să se asocieze. Concret, starul de la PSG nu dorește să apară în ședințe foto și campanii prin care să promoveze, indirect, companii cu care nu rezonează.

Cu cele 57 de selecții și 27 de goluri la naționala din Franța, Kylian Mbappé are toate șansele să-și impună punctul de vedere. De altfel, atacantul nu este la prima inițiativă de acest gen, după ce în primăvară a declanșat un conflict public cu Federația Franceză de Fotbal, în privința drepturilor sale de imagine. În întărirea spuselor lui, avocata lui Kylian Mbappé a transmis că nu este firesc ca un jucător să își cedeze drepturile de imagine către echipa națională a Franței, ca ulterior să fie obligat să participe la anumite acțiuni.

Federația Franceză, constrânsă să îl mulțumească pe atacant

Lupta lui Kylian Mbappé pentru a schimba convenția despre drepturile de imagine este una veche, fotbalistul lipsind și în trecut de la acțiuni de promovare cu sponsorii cu care nu-și împarte valorile.   

Aât el, cât și colegii săi de la națională, au semnat, în urmă cu câțiva ani, un document prin care fiecare fotbalist primeşte 25.000 de euro pe meci la echipa naţională şi, în schimb, federația îi poate negocia drepturile de imagine cu agenţii de publicitate, însă jucătorul consideră că acest lucru este în regulă numai dacă nu e în contradicție cu principiile fiecăruia. 

Pentru că numele său atârnă greu, federația franceză a reventi cu precizări că va revizui acel document, în urma unei analize pe această temă. Astfel, oficialii francezi au punctat că lucrează la „un nou acord, care să-i permită asigurarea intereselor sale, ţinând cont de preocupările şi convingerile legitime, exprimate în unanimitate de jucătorii săi”. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net