Starul francez Mbappé boicotează sponsorii din fast-food și pariuri

Kylian Mbappé s-a alăturat naționalei Franței, în cantonamentul dinaintea meciurilor din Liga Națiunilor, însă a anunțat că refuză să participe la şedinţa foto a primei reprezentative.

image
Atacantul francez se impune la națională (FOTO: EPA)

Nemulțumirea atacantului în vârstă de 23 de ani este legată de acordurile pe care echipa Franței le are cu case de pariuri și companii de fast-food, cu care jucătorul nu vrea să se asocieze. Concret, starul de la PSG nu dorește să apară în ședințe foto și campanii prin care să promoveze, indirect, companii cu care nu rezonează.

Cu cele 57 de selecții și 27 de goluri la naționala din Franța, Kylian Mbappé are toate șansele să-și impună punctul de vedere. De altfel, atacantul nu este la prima inițiativă de acest gen, după ce în primăvară a declanșat un conflict public cu Federația Franceză de Fotbal, în privința drepturilor sale de imagine. În întărirea spuselor lui, avocata lui Kylian Mbappé a transmis că nu este firesc ca un jucător să își cedeze drepturile de imagine către echipa națională a Franței, ca ulterior să fie obligat să participe la anumite acțiuni.

Federația Franceză, constrânsă să îl mulțumească pe atacant

Lupta lui Kylian Mbappé pentru a schimba convenția despre drepturile de imagine este una veche, fotbalistul lipsind și în trecut de la acțiuni de promovare cu sponsorii cu care nu-și împarte valorile.   

Aât el, cât și colegii săi de la națională, au semnat, în urmă cu câțiva ani, un document prin care fiecare fotbalist primeşte 25.000 de euro pe meci la echipa naţională şi, în schimb, federația îi poate negocia drepturile de imagine cu agenţii de publicitate, însă jucătorul consideră că acest lucru este în regulă numai dacă nu e în contradicție cu principiile fiecăruia. 

Pentru că numele său atârnă greu, federația franceză a reventi cu precizări că va revizui acel document, în urma unei analize pe această temă. Astfel, oficialii francezi au punctat că lucrează la „un nou acord, care să-i permită asigurarea intereselor sale, ţinând cont de preocupările şi convingerile legitime, exprimate în unanimitate de jucătorii săi”. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

FotoJet jpg
cub loredana groza png
cub acident avioane Heathrow Londra
FotoJet jpg
colaj coolio png
dragos patraru starea natiei sanatatii slab jpeg
Margrethe a Danemarcei (4) jpg
cub silvia chifiriuc png
Sistem de rachete BUK FOTO Shutterstock jpg
Masini cu rusi care fug de inrolare asteaptă să intre în Georgia FOTO Profimedia
image
image
image
image
dinamo supercupa castigatoare jpg
Steaua Chindia, in Cupa Romaniei (Sportpictures) jpg
Eugenie Bouchard, EPA jpg
Edi Iordanescu, Sportpictures jpg
Simona Halep Sursă: Profimedia
FRF, Sportpictures jpg