Vai de capul nostru! România a retrogradat în divizia a treia a Ligii Națiunilor

Ultima actualizare:

Naționala României este perfectă pentru cei care caută paradoxuri în fotbal. Am reușit cea mai slabă performanță din istorie după cel mai bun meci din an! Concret, tricolorii au învins cu scorul de 4-1 pe Bosnia-Herțegovina, dar au retrogradat în divizia C a Ligii Națiunilor!

Bancu a reușit trei pase decisive contra Bosniei-Herțegovina (FOTO: Sportpictures)
Bancu a reușit trei pase decisive contra Bosniei-Herțegovina (FOTO: Sportpictures)

Pentru Edi Iordănescu, meciul cu Bosnia și Herțegovina era unul de a fi sau a nu fi pe banca României. Pentru naționala noastră, partida cu bosniacii putea însemna revirimentul de care avea atîta nevoie în spațiul public. Ei bine, ceea ce s-a întâmplat luni seară a stârnit o confuzie și mai mare decât era până acum. Pentru că privind prin prisma retrogradării în divizia a treia, selecționerul ar trebui, dacă ar avea coloană vertebrală, să plece, pentru că nu doar că nu a îndeplinit obiectivul ocupării primelor două locuri dintr-o grupă de 4 echipe, dar a ”reușit” o contraperformanță istorică. Numai că jocul prestat chiar în fața câștigătoarei grupei noastre, Bosnia și Herțegovina, cu un scor nemaivăzut în mandatul lui, 4-1, probabil că ar putea da apă la moară susținătorilor săi. Care ar vrea să se continue cu el, pentru că, așa cum a declarat zilele trecute, continuitatea este foarte importantă și poate aduce bucuriile pe care le așteptăm cu toții.

Revenind la meciul disputat aseară pe stadionul ”Giulești”, trebuie spus că Bancu a fost unul dintre eroii partidei. El a dat nu mai puțin de trei pase decisive, la reușitele lui Man (38), Pușcaș (74) și Rațiu (79), care readusese diferența de două goluri pe tabelă după ce Dzeko marcase în minutul 77. Scorul final a fost stabilit de același Pușcaș, care a macat în minutul 89 și a reușit prima „dublă” după mai bine de un an.

Din păcate, victoria cu Bosnia-Herțegovina nu a fost de ajuns, pentru că Finlanda s-a impus cu scorul de 2-0 în Muntenegru, formație care rămăsese în 10 jucători de câmp după primul sfert de oră. Astfel, România a rămas pe ultimul loc al clasamentului și va retrograda în divizia a treia a Ligii Națiunilor pentru prima dată. Acolo, posibile adversare ar putea fi Irlanda, Armenia Luxemburg, Insulele Feroe, Azerbaidjan, Moldova, Slovacia, Bulgaria sau Macedonia de Nord. Cert este că, prin această clasare rușinoasă am ratat șansa de a ne păstra un as în mânecă duopă terminarea preliminariilor Campionatului European, care vor avea loc anul viitor. Iar la tragerea la sorți a grupelor Campionatului European, programată la 9 octombrie, vom fi sigur în urna a treia valorică. Adică acolo unde ne este locul. Dacă vom sau nu același selecționer, probabil că vom știi până atunci. Ce știm sigur este că dacă acum selecționer era Ladislau Boloni, el era șomer de azi, pentru că înțelegerea pe care ar fi avut-o cu FRF și la care oficialii români nu au vrut să renunțe nici în ruptul capului, nu se mai prelungea automat dacă naționala retrograda în liga a treia.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net