România e echipa păcii la fotbal: nu mai batem pe nimeni de anul trecut

Ultima actualizare:

Naționala României devine, ușor-ușor, cea mai iubită echipă din lume de către adversari. O formație care nu pune probleme majore, care uneori joacă un fotbal plăcut ochiului, în care jucătorii săi ratează ocazii monumentale, dar orice ar face rezultatul e același: înfrângerea. Așa s-a întâmplat și marți seară, la Zenica, unde Bosnia și Herțegovina ne-a învins cu 1-0, aruncând fanii români în brațele disperării.

Florin Tănase nu a putut schimba soarta partidei (FOTO: EPA)
Florin Tănase nu a putut schimba soarta partidei (FOTO: EPA)

După ce am văzut acum patru zile dezastrul din Muntenegru, unde pe lângă eșecul cu 2-0 a durut foarte mult modul sub orice critică în care s-au prezentat românii, orice prestație ar fi avut naționala în Bosnia și Herțegovina ar fi fost un plus. De aceea, toată lumea a fost entuziasmată că românii nu doar că au trecut centrul terenului, dar au și ratat vreo trei ocazii monumentale de a marca, Pușcaș fiind eroul negativ din acest punct de vedere. Vârful divizionarei secunde Pisa a demonstrat de ce fanii englezi de la Reading au dat petrecere când a fost împrumutat în Italia. El a ajuns singur cu poarta goală, în urma unei faze în care a driblat superb portarul, dar a șutat atât de slab încât l-a făcut erou pe un fundaș al gazdelor, care a respins de pe linia porții. La finalul partidei, atacantul nostru, care cum-necum e totuși golgheterul naționalei actuale a României, a declarat: ”A decurs altfel jocul, am simţit că putem să facem mai mult. Din păcate nu a fost aşa. Trebuie să trecem peste, sper ca următoarele ocazii să ne intre mai repede. Acum nu mai avem ce face, trebuie să trecem peste, să nu renunţăm. Cred că trebuie să fim o echipă şi să dăm fiecare ce avem mai bun”, a spus el după meci.

Maxim recunoaște că se gândește la retragerea de la națională

Maxim a fost unul dintre jucătorii care au dezamăgit profund în Muntenegru, dar acum a fost titularizat surprinzător de selecționerul Edi Iordănescu. Nici de data aceasta nu a impresionat, iar la finalul partidei a adus pentru prima dată în mod oficial în discuție problema retragerii de la națională. ”Nu vreau să fiu negativ. Sunt realist, vreau să ajut echipa. Dacă e mai bine pentru naţională ca eu sau altcineva să facem un pas în spate, îl vom face, cu siguranţă. Lumea a vorbit despre noi în ultimele zile. A fost bine, am luat presiunea asupra noastră”, a spus Maxim, potrivit gsp.ro. Depre el și despre Chiricheș, care a gafat la ambele goluri marcate de Muntenegru sâmbătă, s-a scris că intenționează să se retragă de la națională după meciurile programate în această lună.â

Mateo Susic, fundașul de la CFR Cluj, se distrează pe seama noastră

Foarte vesel era după meci un jucător obișnuit cu România, fundașul lateral al bosniacilor, Mateo Susic. Legitimat la CFR Cluj, cu care a cucerit luna trecută un  nou titlu de campion național, el a glumit la finalul partidei, spunând că naționala sa a câștigat pentru că a aplicat stilul lui Dan Petrescu. “A fost ca la antrenament, cu prietenii de la CFR şi jucători care joacă în România. Când câştigi normal, meriţi. Am meritat. A fost foarte mare ocazie pentru România. Am jucat stilul Dan Petrescu 1-0 şi am câştigat”, a spus Susic la Digi Sport. Iar regretul este cu atât mai mare cu cât Dan Petrescu ar fi putut fi acum selecționerul României, dacă FRF i-ar fi plătit clauza de reziliere a contractului. Și cu siguranță lista eșecurilor nu ar fi fost atât de mare.

Cum în celălalt meci din grupă Finlanda a învins cu scorul de 2-0 pe Muntenegru, nordicii, care sunt și viitorii noștri adversari – sâmbătă, de la ora 21.45, pe stadionul Giulești – sunt liderii clasamentului după două meciuri. Tricolorii, în schimb, ocupă ultima poziție în ierarhia din Liga Națiunilor, la trei puncte în spatele muntenegrenilor.

Edi Iordănescu, cel mai slab start din istorie

Edi Iordănescu nu a câștigat nici un meci ca selecționer (FOTO: EPA)
Edi Iordănescu nu a câștigat nici un meci ca selecționer (FOTO: EPA)

Cu trei înfrângeri și un egal în patru meciuri pe banca naționalei României, Edi Iordănescu are cel mai slab start din istoria selecționerilor tricolori. La finalul ultimului eșec, cel cu bosniacii, el a declarat că vrea două victorii în meciurile de acasă cu Finlanda (sâmbătă) și Muntenegru (marți): ”Am arătat bine, incomparabil față de primul meci. Am avut atitudine, am avut curaj. Din punctul meu de vedere, meritam cel puțin un punct. Din păcate, plecăm fără. Vrem toate punctele din meciurile de acasă. Lucrurile au fost funcționale, nu avea rost să schimb. Din păcate, a venit acel gol, un moment gestionat greșit. Nu am blocat mingea. Am avut patru meciuri, dar cu Grecia și în Israel poate meritam mai mult. Acum, la fel. E clar, e vorba și de neșansă”, a declarat selecționerul la Antena 1.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net