Accidentarea lui Chiricheș face loc altor talente: „Sunt pregătit să fiu lider”

Ultima actualizare:

După ce Vlad Chiricheș s-a accidentat, în acest weekend, în Serie A, Edi Iordănescu s-a văzut nevoit să-i caute înlocuitor, convocându-l în ultima clipă de Bogdan Mitrea. Între timp, pentru ipostaza de lider al naționalei și-a arătat disponibilitatea un alt jucător, care revine la prima reprezentativă după o pauză.

Nicolae Stanciu, gata să fie liderul naționalei (FOTO: Sportpictures)
Nicolae Stanciu, gata să fie liderul naționalei (FOTO: Sportpictures)

La cei 29 de ani ai săi, mijlocașul Nicolae Stanciu a primit OK-ul echipei de club, Wuhan Three Towns, să se alăture „tricolorilor”, acordând și un interviu pentru FRF TV. 

„Mă bucur să fiu aici. Mi-au lipsit colegii, oamenii de la Mogoșoaia, tot ce înseamnă echipa națională. Îmi doream extrem de mult să fiu din nou printre «tricolori» și mereu e un sentiment aparte să pot să îmi reprezint țara. Am vorbit destul de des cu selecționerul, nu doar acum, ci și în iunie, când nu s-a putut să fiu convocat.

„Am suferit la fel de mult”

Abia aștept să lucrăm împreună! Sincer, am suferit la fel de mult precum cei care au fost aici. N-au fost meciurile pe care ni le doream și rezultatele. Dar vrem să ne focusăm pe aceste două meciuri rămase din Liga Națiunilor și să mai îndulcim situația. Trebuie să fim uniți și să formăm acea maturitate. Jucătorii tineri nu sunt suficient de maturi, dar au văzut anul acesta ce înseamnă să fii la echipa mare.

Cred că, după aceste două meciuri din Liga Națiunilor și meciurile amicale, din luna noiembrie, vom fi mult mai bine și la anul vom face tot ce depinde de noi ca să ajungem la turneul final. Am mare încredere că vom reuși, am încredere în această echipă. Chiar dacă suporterii români nu mai au încredere în noi acum, sper să-i aducem aproape de noi și să reușim să ne calificăm la Campionatul European.

Când se joacă meciurile României

Sunt pregătit mereu să îmi asum rolul de lider. Am un respect enorm pentru Vlad (n.r. Chiricheș), el este liderul acestei echipe. Este o pierdere imensă pentru noi. Dar am făcut lucrul ăsta de mai mulți ani, când au venit jucători noi, tineri. Mereu am fost alături de ei și am încercat să ajut pe toată lumea să se integreze”, a declarat Nicolae Stanciu. 

Nicolae Stanciu numără 54 de selecții și 11 goluri pentru „naționala” de seniori a României, iar la echipa de club, Wuhan Three Towns, a impresionat - a înscris de șapte ori și tot de atâtea a oferit pase decisive, în 14 meciuri.

Echipa națională va juca, vineri, în deplasare cu Finlanda, urmând ca, lunea viitoare, pe 26 septembrie, țara noastră să primească vizita reprezentativei din Bosnia și Herțegovina. Ambele meciuri sunt programate de la ora 21.45. Țara noastră ocupă ultimul loc în grupa sa din Liga Națiunilor Unite, având trei puncte.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
Evan Ndicka (Youtube) jpg
tartan track 2678544 1280 jpg
zeta grecia jpg
akebono getty1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net