Dan Petrescu, demis? „Nu și-a câștigat nici măcar salariul. Nu mă opun să plece”

Ultima actualizare:

Titlul de campioană și parcursul în competițiile europene nu au fost suficiente pentru finanțatorul CFR Cluj, Neluțu Varga, care a vorbit despre plecarea lui Dan Petrescu de la formația ardeleană. 

Dan Petrescu (stânga), la un pas de despărțirea de CFR Cluj (FOTO: Sportpictures)
Dan Petrescu (stânga), la un pas de despărțirea de CFR Cluj (FOTO: Sportpictures)

Concret, patronul grupării a declarat pentru Playsport că nu se va opune despărțirii de Dan Petrescu dacă, la întâlnirea de marți, tehnicianul va dori să-și încheie colaborarea: „Bate câmpii! I-am făcut absolut toate poftele și singurul lucru care mă interesa erau rezultatele. Până acum, nici măcar salariul lui nu și l-a câștigat din performanțele acestui sezon. Dacă ne raportăm la bugetul clubului, e o discrepanță serioasă între ce a adus prin rezultate și ce cheltuim.

„Nu sunt nemulțumit, ci foarte nemulțumit!”

Firește că sunt nu nemulțumit, ci foarte nemulțumit! Cum să mă simt altfel, când am băgat atâția bani în jucători și ajungem să pierdem în Conference League cu ciuca bătăilor? E ceva care nu mai funcționează. S-a instaurat un blocaj pe care nu mi-l explic acum. Dragostea cu sila nu se poate face! Ne punem la masă și discutăm condițiile rezilierii. Nu voi fi rigid”. Teoretic, clauza de eliberare a lui Dan Petrescu se ridică la 400.000 de euro. Astfel, sunt toate șansele ca meciul cu FC Argeș, programat luni seară, să fie ultimul cu el la cârma echipei. 

„Băi, băieți, dacă s-a plictisit lumea să ia campionate și să meargă în grupele europene, nicio problemă, eu plec! Mai mult decât să câștig titlul și să duc echipa în grupe nu pot face. Poate vine altul și ia Liga Campionilor sau ajunge în grupe. De ce să mai stau aici, pe capul oamenilor, dacă ei nu mă vor? Dacă ei nu mai vor campionate și cupe europene, bravo tată! N-are rost să mai stau! Clubul trebuie să mă susțină 100%. Altfel, nu putem continua”, a fost declarația făcută de Dan Petrescu, zilele trecute.

Ce a reușit Dan Petrescu, în actualul sezon 

Cel poreclit „Bursucul” este la al treilea mandat la CFR Cluj, ultimul începând în toamna lui 2021. În primul eșalon românesc, CFR Cluj e pe locul șapte din 16, cu un bilanț de cinci victorii și trei partide pierdute, la nouă puncte distanță de liderul Farul Constanța, față de care are, însă, trei meciuri disputate mai puțin.

În Conference League, ardelenii fac parte din Grupa G, unde ocupă ultimul loc, cu un singur punct, la egalitate cu FC Ballkani. Pe primele două locuri se află, la egalitate, cu patru puncte, Slavia Praga și Sivasspor. Anterior, CFR Cluj a părăsit Liga Campionilor, în primul tur preliminar, fiind eliminată de Pyunik Erevan.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net