Dan Petrescu se teme de locul 15 din Turcia: „Au salarii de un milion de euro!”

CFR Cluj se va duela cu Sivasspor, astăzi, de la 19.45, pe ProTV, într-un meci care contează pentru Conference League. Înaintea partidei, tehnicianul ardelenilor s-a prezentat temător și precaut, întocmai cum și-a obișnuit audiența. 

Dan Petrescu, precaut înainte de meciul din Conference League (FOTO: Sportpictures)
Dan Petrescu, precaut înainte de meciul din Conference League (FOTO: Sportpictures)

Lot mai bun, în ciuda rezultatelor slabe din ultima vreme, jucători mai valoroși și buget mai zdravăn - acestea sunt lucrurile care l-au speriat pe Dan Petrescu. Antrenorul român mizează, însă, ca formația să se impună, grație unui joc de echipă superior turcilor. 

Totuși, antrenorul formației din Gruia speră că elevii săi se vor impune grație unui joc de echipă mai bun decât al celor de la Sivasspor.

„Individual au valori mult peste ce avem noi la CFR Cluj”

„Asta nu reflectă valoarea clubului Sivasspor. Rezultatele lor nu au fost conform cu ce s-a jucat. Am văzut cinci meciuri integral. Au jucat chiar foarte bine, dar când nu intră mingea în poartă e greu să câștigi meciul.

Eu ştiu ce valoare au, ce jucători au, mult peste media campionatului românesc și sunt conștient că va fi un meci foarte greu, indiferent că au câștigat sau nu până acum. Dacă ne uităm la ce jucători au în atac… Au nişte CV-uri care nu au ajuns niciodată prin campionatul din România.

Au 11 jucători de echipă naţională şi cu salarii de 800 de mii la un milion de euro. Au buget foarte mare, dar e importantă echipa. Individual au valori mult peste ce avem noi la CFR Cluj, asta este clar. Noi trebuie să facem un joc de echipă foarte bun. Şi aşa mi se spune că mă plâng, că vorbesc. Am venit să răspund la întrebări”, a declarat Dan Petrescu la conferința de presă.

CFR Cluj, în grupa egalurilor în Conference League 

CFR Cluj împarte Grupa G a Conference League cu Slavia Praga, Sivasspor și FC Ballkani, fiecare dintre cele patru echipe având doar câte un punct acumulat.

În campionatul românesc, pe care ardelenii l-au câștigat a cincea oară la rând, ocupă locul cinci, la șase puncte distanță de liderul Farul Constanța, cu cinci victorii și trei înfrângeri, dar și două jocuri mai puțin disputate.

Comparativ, Sivasspor se află pe locul 15 din 19 posibile în Turcia - în deja șase meciuri disputate nu au cunoscut victoria, având patru egaluri și două înfrângeri. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net