Școlit la Juventus, Daniel Boloca e „pariul” lui Edi Iordănescu la națională

Ultima actualizare:

Daniel Boloca, „revelația” pe care Edi Iordănescu vrea să conteze la naționala României, s-a alăturat deja cantonamentului primei reprezentative. Născut și crescut în Italia, la Chieri, din părinți români, mijlocașul legitimat, în prezent, la Frosinone, se află la prima sa convocare la selecționata țării noastre, cu toate că s-a mai aflat în calculele foștilor selecționeri ai României.

Daniel Boloca (stânga), în premieră la națională (FOTO: Profimedia)
Daniel Boloca (stânga), în premieră la națională (FOTO: Profimedia)

„E minunat să mă aflu aici, voi da absolut totul. E o onoare pentru mine”, a declarat pentru frf.ro fotbalistul căruia îi va reveni tricoul cu numărul 3 la națională, cota sa aproximată de Transfermarkt depășind un milion de euro.

Și fratele său joacă fotbal în Italia

Ajuns la 23 de ani, Daniel Boloca este un „produs” al academiei de fotbal a lui Juventus Torino. Fotbalistul joacă la Frosinone din toamna lui 2020, când a ajuns din ipostaza de jucător liber de contract. Gruparea sa se află pe locul trei în Serie B, iar sezonul acesta a adunat șapte apariții în tricoul echipei actuale, dintre care una în Cupa Italiei.

De altfel, mijlocașul trece prin cea mai bună perioadă a carierei sale, eșalonul secund din Italia fiind unul puternic, aliniind formații precum Brescia, Genoa, Cagliari sau Parma. Iar fotbalul e o activitate iubită în familia lui Daniel Boloca, dat fiind că și fratele său, Gabriele practică „sportul rege”, în Serie D, bifând și apariții la selecționatele U17 și U19 ale României.

Trup și suflet pentru națională

Și, în ciuda faptului că parcursul său fotbalistic nu s-a intersectat cu fotbalul românesc, deși a fost aproape de un transfer la fosta Viitorul Constanța, Daniel Boloca a vorbit despre cooptarea sa la selecționata țării noastre ca fiind un lucru foarte important pentru el, de care se bucură din plin.

„Convocarea la echipa națională? Pentru mine este un vis devenit realitate. Acestea nu sunt lucruri care se întâmplă în fiecare zi. Sunt foarte fericit atât pentru mine, cât și pentru părinții mei. Săptămâna următoare o dedic trup și suflet echipei națională, apoi, când voi reveni, mă voi gândi la ce urmează”, a declarat Daniel Boloca pentru tuttofrosinone.com.

România a înscris un singur gol în grupe

Edi Iordănescu a reușit să-și adune „tricolorii” în efectiv complet la începutul acestei săptămâni, organizând, marți, o ședință de pregătire cu întreg lotul. Naționala României urmează să dispute ultimele meciuri din grupa Ligii Națiunilor, unde ocupă ultimul loc, cu doar trei puncte strânse în patru partide și un golaveraj nu tocmai onorant: un gol marcat și șase goluri încasate.

Mai departe, România va disputa meciul din deplasare cu Finlanda, mâine, urmând ca luni să primească vizita celor de la Bosnia și Herțegovina, ambele partide fiind programate de la 21.45.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net