Adrian Mutu: «Steaua ne este superioară doar ca buget»
Adrian Mutu e în faţa primului său derby de când ocupă o funcţie de conducere în organigrama roş-albilor. El a prefaţat pentru Click! duelul de tradiţie din fotbalul românesc şi crede că doar investiţiile lui Gigi Becali o fac pe Steaua favorită, chiar dacă e lider în clasament, iar ”câinii” sunt abia pe locul şase.
El a prefaţat pentru Click! duelul de tradiţie din fotbalul românesc şi crede că doar investiţiile lui Gigi Becali o fac pe Steaua favorită, chiar dacă e lider în clasament, iar ”câinii” sunt abia pe locul şase.
- ”Click”: Urmează ”Unicul Derby”. I-ai motivat pe jucători?
Adrian Mutu: Cred că antrenorul trebuie să o facă, dar vă spun că băieţii îşi dau singuri seama ce înseamnă un astfel de meci. Un derby este cea mai uşoară partidă atunci când vine vorba de motivaţie, fiindcă fotbaliştii o fac singuri. Şi-n străinătate atmosfera era ca aici, la fel de încărcată. Nici nu e nevoie să vorbeşti despre importanţa meciului, ci să-i faci pe băieţi să înţeleagă că trebuie să fie mult mai lucizi pentru a putea urmări strategia ta ca antrenor şi automat rezultatul să fie unul câştigător.
- Apropo de antrenor, care e relaţia ta cu Ioan Andone?
Nu e nici un conflict între mine şi Ioan Andone, suntem în aceeaşi barcă, toate rezultatele lui sunt şi ale mele. Eu pun presiune, dar una constructivă, asupra echipei şi a antrenorului, însă şi asupra mea există presiune. Noi am discutat, am lămurit totul şi nu e nici un fel de problemă.
- Are Dinamo vreun dezavantaj în faţa Stelei?
Steaua ne este superioară ca buget. Acolo s-a investit mult, dar valoric nu e o diferenţă prea mare între noi şi ei. Şi băieţii noştri sunt de nivel apropiat cu al lor, aşa că ambiţia şi determinarea vor face diferenţa.
- Ai jucat în derby-uri când erai la Dinamo. Cu ce amintiri ai rămas?
A trecut mult timp. Cred că am dat un gol contra lor... Eu la 20 de ani am plecat în Italia şi nu pot să spun că m-au marcat duelurile cu Steaua, dar ştiu un lucru: pentru suporteri sunt pe viaţă şi pe moarte şi chiar nu contează locul echipei în clasament. Şi-n Serie A există tensiune în derby-uri, dar dacă eşti responsabil, ai randament mai bun.
- Pe tine te afecta dacă cei din tribune te huiduiau?
Nu. Mă ambiţiona foarte tare şi câteodată făceam special contra celor care mă fluierau, îmi plăcea să mă iau cu publicul rival fiindcă îmi dădea motivaţia pentru a face totul mai bine. Normal, concentrarea era mai mare, ştiam ce se întâmplă dacă nu-mi iese ceva.
Îl apără pe Tamaş
Tamaş, fundaşul Stelei care a evoluat şi la Dinamo, a avut escapade nocturne dese, dar e unul dintre oamenii de bază ai echipei. El a marcat golul decisiv cu Osmanlispor, 2-1, prin care steliştii păstrează şanse de calificare. ”Dacă el crede că deciziile sale sunt bune atunci e totul ok. El joacă mai mult pe teren, decât în afara lui şi asta e cel mai important. Ce face un jucător în timpul liber e problema sa”, a explicat ”Briliantul”.
Străinii ne-au «furat» derby-ul!
Atât la „câini”, cât şi la „roş-albaştri” sunt străini în toate compartimentele echipei, iar numărul lor creşte cu fiecare derby consumat.
Programat în această seară, de la ora 20.30, „Unicul Derby” îşi pierde treptat identitatea. La Dinamo, moda jucătorilor exotici a fost lansată în special de Mircea Rednic, dar şi Andone îi calcă pe urme. De partea cealaltă, Reghecampf se foloseşte şi el de oameni aduşi din toate colţurile lumii. Diseară, pe teren sau pe băncile tehnice vom avea jucători din Europa, Africa şi America de Sud. Acum un an, în derby s-a înregistrat un record în privinţa numărului străinilor din cele două loturi, dar şi acum se păstrează „tradiţia”. Ţinând cont şi de faptul că unii jucători sunt indisponibili, Dinamo va alinia cel mai probabil în primul 11 pe Ceccarelli (Italia), Maric (Croaţia), Busuladzic (Bosnia), Palic (Croaţia) şi Gnohere (Franţa), adică aproape jumătate din echipa de start e formată din străini. Steliştii se vor baza şi ei pe serviciile unor fotbalişti care nu sunt născuţi în România. Există posibilitatea ca Reghecampf să-i treacă pe foaia de joc pe: Moke (Franţa), Momcilovici (Serbia), Muniru (Ghana), Boldrin (Brazilia), De Amorim (Brazilia) sau Golubovici (Bosnia).