Cash Out la pariuri online: Când merită să recurgi la această practică (P)
Nu ignora niciun avantaj atunci când pariezi.
Fie că este vorba despre ponturi la pariuri gratuite, fie că agenția de pariuri îți oferă unele facilități precum "Cash Out" sau "Asigurarea Biletelor", trebuie să încerci să profiți la maxim de ce-ți oferă piața licențiată de pariuri online.
Vreau să mă refer în special la cel de-al doilea exemplu, care îți permite să închizi un pariu înainte ca el să fie decis. Să spunem că mizezi 10 lei pe victoria gazdelor într-un meci de fotbal, pe cota 2.00, deci câștigul potențial este 20 de lei. Dacă echipa pe care ai pariat preia conducerea pe tabela de marcaj, cota scade automat și continuă să scadă pe măsură ce se apropie finalul meciului. Cash Out îți permite să închizi pariul în orice moment, chiar și imediat după deschiderea scorului, dar câștigul va fi mai mic decât cel pe care l-ai avea la finalul meciului. Cu cât scade cota, cu atât mai mare este câștigul parțial.
O opțiune populară printre pariori
Când a apărut această posibilitate, acum câțiva ani, mi s-a părut un avantaj senzațional. Opțiunea era oferită de două sau trei dintre agențiile de top care au luat fața concurenței. Pe atunci era concurență, nu glumă, pentru că piața era liberă. Bookmakerii la care jucau românii nu erau obligați să dețină licență pentru țara noastră.
Între timp, Cash Out-ul a fost introdus de majoritatea operatorilor, care și-au dat seama de popularitatea avută în rândul pariorilor. Opțiunea nu apare chiar la toate meciurile. E puțin probabil să poți închide un pariu din liga a 2-a thailandeză, dar mai toți bookmakerii permit opțiunea pentru mai toate evenimentele sportive din cadrul unor competiții „decente”.
Există tentația să accepți un profit minim
La o primă vedere, este un lucru extraordinar. Pariorii cu experiență știu, însă, că închiderea pariului se poate transforma din avantaj în dezavantaj dacă facilitatea nu este folosită cu cap. Există mereu tentația să dai Cash Out imediat cum ai un profit minim, iar o asemenea practică este contraproductivă pe termen lung. Dacă pariezi constant, probabil că ți s-a întâmplat să „te scoți” din pariu, pentru ca apoi să constați că era câștigător.
Până la urmă, dacă nu ești dispus să riști, de ce mai joci la pariuri? Nu e bună nici o atitudine de genul „ori la bal, ori la spital”, dar nici una ultra precaută.
Când este cazul să închizi pariul
Sunt câteva situații când este indicat să închizi pariul, pentru a-ți securiza câștigul sau pentru a limita pierderile. De exemplu, dacă apar informații de ultimă oră în legătură cu absențe importante în rândul echipei pe care ai pariat, poți lua în calcul să dai Cash Out chiar înaintea fluierului de start. Dintr-o miză de 100 de lei vei pierde în jur de 5 lei. Sfatul meu este să nu procedezi la fel dacă afli că la acea echipă sunt probleme financiare. S-a întâmplat des ca jucători neplătiți de mult timp să evolueze cu mai multă ambiție decât adversarii care erau cu banii la zi.
Este bine să închizi pariul și atunci când este evident că rezultatul favorabil ție nu se va menține până la finalul întâlnirii. E foarte important să vezi meciul pe care ai pariat. Altfel, nu ai de unde să știi că cei pe care ai mizat sunt „în corzi”. Statisticile de pe platformele agențiilor de pariuri online pot fi înșelătoare. În primul rând, ele sunt afișate cu întârziere de câteva secunde din cauza delay-ului. În al doilea rând, operatorii apelează la surse externe și nu își asumă răspunderea pentru corectitudinea informațiilor.
De asemenea, poți apela la Cash Out când în meci apar cartonașe roșii care dezechilibrează disputa și îți pun în pericol un pariu pe câștigător sau pe goluri marcate.
Nu ești fan adrenalină? Atunci e înțelept să închizi un pariu multiplu din care a mai rămas de disputat un singur meci, mai ales dacă cota câștigătoare până la acel moment este una decentă. Nu e deloc plăcut să te scoată ultimul joc de pe bilet...