Cosmin Olăroiu şi secretele echipei sale

Ultima actualizare:

    Olăroiu are  în palmares  17 trofeeFoto: Getty Images
Olăroiu are în palmares 17 trofeeFoto: Getty Images

17 trofee în patru ţări cu cinci echipe a câştigat Cosmin Olăroiu, 13 performanţe fiind realizate în fotbalul şeicilor. Pentru a ajunge la acest nivel a fost nevoie de o muncă titanică şi de un staff unit, unul ce s-a sudat în cei zece ani de când s-a pornit în „aventura” arabă.

Olăroiu a fost desemnat cel mai bun tehnician din Emiratele Arabe Unite, distincţie pe care antrenorul de la Al Ahli a mai câştigat-o de două ori. Zilele trecute a vorbit pentru „elevii” Şcolii de Antrenori despre cei care îl ajută în munca zilnică.

  • Olăroiu despre antrenorii secunzi. Principalii asistenţi ai săi sunt Cătălin Necula şi Gabriel Caramarin. “Şi dacă întâlnim formaţia de pe ultimul loc, meciul se pregăteşte ca şi cum am juca finala Ligii Campionilor. Cara urmăreşte adversarii, merge la meciurile lor şi prezintă concluziile. Noi luăm toate deciziile împreună, eu, Cara şi Cătă, şi după atâta timp împreună părerile coincid în privinţa modului de joc sau a celor care vor intra în teren”.
  • Despre antrenorul cu portarii, Eugen Nae. El îi pregăteşte pe goal-keeperii lui Oli. “Bineînţeles că discutăm, dar am cel mai bun portar din campionat, aşa că nu sunt prea multe de reglat, doar mai ia şi el câte un gol…”
  • Despre echipa medicală. “Îl am pe italianul Hipoliti de mult timp, dar şi un brazilian pe care l-am avut la fostul club şi l-am luat cu mine fiindcă e foarte bun. Avem doi doctori, erau mai mulţi, dar s-a redus bugetul, iar masorii sunt români. Apoi avem un translator excelent, ceea ce e extrem de important”.
  • Despre importanţa analizei video: “Avem un englez, un tip care are toate meciurile înregistrate. Dacă, spre exemplu, vreau să văd o fază fixă petrecută în minutul cinci al meciului «X», în trei secunde el îmi prezintă tot. Are o bază de date organizată pe fişiere, cu faze fixe etc. Apoi, eu şi Cara facem fiecare câte o analiză, în paralel, ne strângem şi discutăm. Vorbim cu analistul şi, fiindcă am cumpărat un program video care ne permite să mutăm pe ecran jucătorii cum dorim, el reface faza aşa cum am dori. Astfel, şedinţa video a adversarului e exactă, durează 12-15 minute şi fotbaliştii noştri înţeleg ce vrem”.
  • Despre “arma secretă a echipei”. “Mike e un un tip de 23 de ani, extrem de deştept. Nu a jucat fotbal, dar ştie ce se întâmplă exact. El monitorizează jucătorii, citeşte datele lor de pe GPS şi a şi creat un soft care îţi arată numărul de accelerări, încărcătura metabolică a fiecăruia etc. La finalul antrenamentului ne arată toate datele, plus graficele de la antrenamentul trecut. Aşa ştiu cine a alergat 1.000 m la intensitate maximă şi încercăm să-l ducem la 1.100, deci putem îmbunătăţi”.

În vizită la Neşu

simeon stalpnicul png

Steliştii, în frunte cu Ogăraru, vor merge în grup să-l vadă pe fostul lor coleg de generaţie Mihai Neşu, acum paralizat de la gât în jos. „Ei şi acum au un grup pe WhatsApp şi ţin legătura. Asta arată cât de unită a fost generaţia lor şi de aceea au şi realizat performanţe. Eu nu interacţionez atât de mult, nu am timp, doar mă mai uit din când în când peste discuţii. Vorbeau că vor să meargă cu toţii la Neşu să-l vadă. Sunt foarte mândru de ei”, a dezvăluit Olăroiu.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Bulandra (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Alvaro Morata (EPA) jpg
Nadal (EPA) jpg
George Baldock (EPA) jpg
Rafael Nadal retragere jpg
George Baldock jpg
Wimbledon (EPA) jpg
Axel Tuanzebe (EPA) jpg
Jelena Dokić (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net