Marius Șumudică, veste șoc: se retrage din fotbal. Ce va face în continuare

Ultima actualizare:

La vârsta la care unii sunt în apogeul carierei de antrenor, Marius Șumudică a luat radicala decizie de a se retrage din „sportul rege”, după ce ultima dată a pregătit formația saudită Al-Raed. Totuși, nu e exclus ca acesta să rămână în zona adiacentă fotbalului și să profeseze ca analist TV, notează DigiSport. 

Marius Șumudică pune punct carierei de antrenor (FOTO: Sportpictures)
Marius Șumudică pune punct carierei de antrenor (FOTO: Sportpictures)

„În data de 4 martie 2023, mai exact peste două zile, împlinesc 52 de ani. A sosit vremea să stau mai mult alături de frumoasa mea familie, pe care, datorită fotbalului, am neglijat-o într-o mare măsură. Îmi cer scuze familiei și promit că, foarte curând, ei vor fi pe primul plan, cu riscul de a spune «stop» meseriei de antrenor. Fotbalul mi-a dat totul, dar familia mea merită mai multă atenție. Vă iubesc și vă promit că mă voi dedica vouă, cât mai curând. În maximum câteva săptămâni, fotbalul va fi istorie pentru mine. Îmi iubesc soția, copiii, părinții și Dumnezeu îmi spune că trebuie să fac acest pas”, a declarat Marius Șumudică despre decizia de retragere. Teoretic, românul avea o înțelegere valabilă pe doi ani cu Al-Raed, grupare clasată pe locul 10 în campionatul său, confruntându-se cu probleme în ceea ce privește transferurile.

Antrenorul lasă în urmă o carieră care l-a răsplătit cu trei trofee: titlul din Liga I, reușit cu Astra Giurgiu, în sezonul 2015/2016, Supercupa României din anul următor, împreună cu aceeași grupare și titlul de campion cu CFR Cluj, unde a petrecut doar primele șase etape, însă a fost premiat, dat fiind faptul că, la plecarea sa, ardelenii ocupau primul loc în campionatul românesc. Marius Șumudică s-a dedicat, apoi, fotbalului internațional, bucurându-se de apreciere la formații precum Al-Shabab, pe care a condus-o în două rânduri, dar și la Kayserispor și la Gaziantep FK. De altfel, în 2019, acesta a ocupat un loc de podium în clasamentul celor mai buni antrenori din Arabia Saudită, clasându-se pe a treia poziție.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net