Tragedie în Turcia: un fotbalist antrenat de Șumudică, găsit fără suflare după cutremur

Cutremurul din Turcia nu iartă pe nimeni și, printre cele peste 2.500 de victime care au decedat în urma seismului, se află și un fotbalist.

Ahmet Eyüp Türkaslan a murit, blocul său prăbușindu-se la cutremurul din Turcia (FOTO: Facebook)
Ahmet Eyüp Türkaslan a murit, blocul său prăbușindu-se la cutremurul din Turcia (FOTO: Facebook)

La cei 28 de ani ai săi, Ahmet Eyüp Türkaslan, unul dintre cei trei portari ai echipei Malatyaspor, ultima clasată din liga secundă turcă, a fost găsit fără viață sub dărâmături, după ce blocul în care locuia s-a prăbușit. Tragedia a făcut repede înconjurul țării, fostul atacant al lui Galatasaray și legendă a fotbalului din Turcia, Hakan Sukur, spunând: „O, frate... Ahmet Eyüp Türkaslan, portarul celor de la Malatyaspor, a murit. Dumnezeu să aibă milă de el, doresc multă putere familiei și apropiaților. Mă doare când aud de decesul fiecărui cetățean. Îmi pare foarte rău”.

De-a lungul carierei sale, Ahmet Eyüp Türkaslan a evoluat pentru Gaziantep FK, Osmanlıspor, Ümraniyespor și Yeni Malatyaspor Kulübü. La cea din urmă grupare, jucătorul a fost antrenat, vreme de câteva luni, între 2021 și 2022, de Marius Șumudică. „Sunt devastat de tot ceea ce s-a întâmplat în Turcia. Sunt două dintre echipele unde am lucrat în orașele respective, atât Malatya, cât și Gaziantep. Am prieteni, am rămas în relații bune cu oamenii de acolo. Am fost foarte îngrijorat de dimineață, când am văzut, aveam foarte multe apeluri, foarte multe mesaje. Am încercat să iau legătura, din păcate, din câte știu, al treilea portar pe care l-am avut la Malatya, până acum o oră sau două nu fusese scos de sub dărâmături. E o tragedie imensă, astea sunt mari catastrofe cu care te poți întâlni în viață”, declarase Marius Șumudică, luni, parcă presimțind vestea tragică despre goalkeeper. 

Fotbaliștii români din Turcia au scăpat teferi

Reamintim că, luni, un seism violent a lovit atât sudul Turciei, cât și Siria, țara vecină, producând pagube uriașe, agravate de clădirile construite neconform. Cutremurul s-a produs la o adâncime de circa 17,9 kilometri, în apropierea oraşului Gaziantep, cu aproximativ două milioane de locuitori. Peste 1.700 de clădiri s-au prăbușit la pământ și cel puțin 2.500 de oameni au murit, estimarea pentru Turcia și Siria fiind de până la 20.000 de persoane decedate. Printre cei care se află în zonă se numără Gabriel Torje și Vali Gheorghe, doi fotbaliști români care joacă în Turcia, la Gençlerbirliği SK, respectiv Ümraniyespor, care au confirmat că se află în siguranță. De asemenea, Alexandru Maxim, legitimat la Gaziantep FK, a evitat pericolul, în cursul zilei de luni aflându-se în Germania.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net